Supă - cremă de ceapă

reteta postata de

Am facut foarte multe feluri de supe-crema (de legume, de broccoli, de linte, de telina..),dar parca aceasta mi-a placut cel mai mult. Este o supa sanatoasa si aromata, si nici nu ramai cu gust de ceapa dupa ce mananci. Accesibila ca ingrediente, simplu de preparat si minunata la gust.

Ingrediente
Ceapa alba
6 buc
potrivite
Usturoi
3 buc
catei
Cimbru
1 lingura
cimbru proaspat sau 3 lingurite oregano uscat
Vin alb sec
200 ml
Smantana de gatit slaba
200 ml
Supa de pui
1 l
Ulei
20 ml
Cartofi
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

      Intr-o oala sau cratit, se pune ulei cat sa acopere suprafata oalei. Se pune ceapa si cartoful taiat cubulete, si se lasa la calit 10 min, pana se inmoaie ceapa.Apoi se da focul mai mare sa se incinga bine oala si se "stinge" cu vinul alb.Se amesteca pana se evapora. Apoi se toarna 1-1,200 litru de supa de pui pregatita mai din timp.(eu am facut-o din 2 cuburi de Knorr). Se pune si usturoiul taiat marunt si se lasa sa bolboroseasca la foc mediu 15-20 min.

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 1
Pas 2

   Se ia de pe foc si puteti blenda direct in oala, dar eu am scos intr-un bol cu lingura gaurita ca nu stiam daca am nevoie de tot lichidul si sa nu o fac prea subtire. Se pasireaza pana devine o crema.

Supă - cremă de ceapă - Pas 2
Pas 3

Se adauga smantana, cimbrul, sare si piper si se amesteca bine.

Supă - cremă de ceapă - Pas 3
Pas 4

  Se mai pune putin pe foc sa dea un clocot. Daca vi se pare prea groasa, mai puteti adauga putina apa fiarta. Asta e tot. Simplu.

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 4
Pas 5

     Se serveste cu crutoane de paine (aromate-gasiti aici reteta), si cine doreste poate adauga patrunjel si parmezan deasupra. Este o supa delicioasa si precis nu o sa va opriti doar la o farfurie.

 POFTA BUNA  !

 

Supă - cremă de ceapă - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: Patrick's