Ardei pentru umplut la borcan

reteta postata de

Imi cer scuze ca postez cam tarziu aceasta reteta, dar daca va grabiti mai gasiti niste ardei mai mici, - dar nici nu e nevoie de prea mari,- pe piata. Este o reteta f.simpla si utila daca nu ai loc in congelator.

Ingrediente
Ardei gras
2 kg
verde, rosu
Sare ptr.muraturi
3 linguri
depinde de cantit.de apa
Pasi de urmat
Pas 1

Ardeii se spala, se curata de cotor si de seminte cu o lingurita si se spala din nou si inauntru.

Ardei  pentru umplut la borcan - Pas 1
Pas 2

In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa si se scutura sa ajunga si pe peretii laterali.

Ardei  pentru umplut la borcan - Pas 2
Pas 3

Ardeii se pun intr-un bol si se lasa 24 de ore. In acest timp ei se moaie si lasa zeama.

Ardei  pentru umplut la borcan - Pas 3
Pas 4

Dupa 24 de ore se iau si se baga unul in altul ptr.a ocupa cat mai putin loc. Apoi se pun in borcane de 700 ml.si se toarna apa rece cu sare peste ei (la 1 l.apa,1 lingura sare). Se pune si aceea zeama sarata,pe care o lasa ei.

Ardei  pentru umplut la borcan - Pas 4
Pas 5

Din 2 kg.de ardei micuti,ies 4 borcane de 700 ml.Daca vreti puteti pune deasupra si o aspirina. Eu nu pun deoarece sarez mai tare decat in reteta.Apoi ii capsati bine si ii puneti la rece (camara,pivnita) Inainte de-a fi gatiti trebuie desarati. Se pun in apa curata si se schimba de cateva ori.

Ardei  pentru umplut la borcan - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min