Îmi cer scuze că postez cam târziu această rețetă, dar dacă vă grăbiți mai găsiți niște ardei mai mici, - dar nici nu e nevoie de prea mari, - pe piață. Este o rețetă f.simplă și utilă dacă nu ai loc în congelator.
Ardeii se spală, se curăță de cotor și de semințe cu o linguriță și se spală din nou și înăuntru.
În fiecare ardei se pune câte o linguriță de sare grunjoasă și se scutură să ajungă și pe pereții laterali.
Ardeii se pun într-un bol și se lasă 24 de ore. În acest timp ei se moaie și lasă zeamă.
După 24 de ore se iau și se bagă unul în altul pentru a ocupa cât mai puțin loc. Apoi se pun în borcane de 700 ml și se toarnă apă rece cu sare peste ei (la 1 l apă, 1 lingură sare). Se pune și acea zeamă sărată pe care o lasă ei.
Din 2 kg de ardei micuți, ies 4 borcane de 700 ml. Dacă vreți puteți pune deasupra și o aspirină. Eu nu pun deoarece sărez mai tare decât în rețetă. Apoi îi capsati bine și îi puneți la rece (camară, pivniță). Înainte de a fi gătiți trebuie desărați. Se pun în apă curată și se schimbă de câteva ori.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.