Mi-a plăcut mult această salată, datorită culorilor. Este un frumos acompaniament pentru fripturi sau orice alt fel principal mai sățios. Se aduce la masă platoul arătând ca în poză, apoi se amestecă cu dressingul dorit-făcut.
Pregătim ingredientele. Am cântărit varza albă și cea roșie și am scurs sucul din conservă de fasole.
Verzele se taie subțire sau se dau prin răzătoare în boluri separate. Se sărează și se lasă 10-15 min. să se înmoaie, apoi se storc ușor.
Se aranjează pe un platou în cercuri concentrice. Întâi varza roșie, apoi cea albă, și la mijloc boabele de fasole scurse de lichid.
Peste se stropește cu un dressing. Eu am făcut așa: ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie, oțet de mere, 1 linguriță miere, piper. Dar faceți ce și cum știți și vă place. Se amestecă înainte de servire.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.