Acum mi-am amintit că am promis anul trecut la Sosul Genovese că am și eu Sosul din leurdă, scris pas cu pas, dar că deja trecuse sezonul și-l voi posta anul acesta. Eu am fost ieri la adunat leurdă, deci precis mai puteți face acest minunat sos.
Acest sos se face, f. repede, dacă ai tot ce-ți trebuie, însă cel mai frumos este să mergi în pădure să aduni leurdă.
Se alege leurda, se rup codițele mari. Eu am ales direct cum trebuie.
Se spală în 2-3 ape, și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Pregătim toate ingredientele. Eu am pus și semințe de pin și miez de nucă
Punem totul în mixer. Eu am pus și 3 căței de usturoi.(deși ea e f. usturoiată, dar îmi place mult usturoiul) Trebuie să vă spun că leurda nu intră toată deodată în mixer, ci trebuie făcută în aprox. 3 tranșe
Se adaugă și sucul de la o jumătate de lămâie sau cum vă place de acru sau mai puțin.
Gata. Este un sos f. bun. Eu îl mănânc pe pâine prăjită sau fac paste.
După ce am terminat și am mestecat totul f. bine, se pune în borcane (ies 2), și se adaugă deasupra o peliculă de ulei. Asta se face de câte ori consumăm din borcan, ca să se păstreze bine.
După cum v-am spus mai fac și cu paste. Pun câteva linguri de sos și câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Acest sos se păstrează în frigider până la 6 săptămâni și se spune că și în caserole în congelator mai multe luni. (eu am pus și când să-l folosesc a fost amar).
Dar în concluzie este un sos f. bun.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.