Acuma mi-am amintit ca am promis anul trecut la Sosul Genovese ca am si eu Sosul din leurda, scris pas cu pas, dar ca deja trecuse sezonul si-l voi posta anul acesta. Eu am fost ieri la adunat leurda, deci precis mai puteti face acest minunat sos.
Acest sos se face, f. repede, daca ai tot ce-ti trebuie, insa cel mai frumos este sa mergi in padure sa aduni leurda.
Se alege leurda,se rup coditele mari. Eu am ales direct cum trebuie.
Se spala in 2-3 ape, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Pregatim toate ingredientele. Eu am pus si seminte de pin si miez de nuca
Punem totul in mixer. Eu am pus si 3 catei de usturoi.(desi ea e f. usturoiata, dar imi place mult usturoiul) Trebuie sa va spun ca leurda nu intra toata deodata in mixer, ci trebuie facuta in aprox. 3 transe
Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie sau cum va place de acru sau mai putin.
Gata. Este un sos f. bun. Eu il mananc pe paine prajita sau fac paste.
Dupa ce am terminat si am mestecat totul f. bine, se pune in borcane (ies 2),si se adauga deasupra o pelicula de ulei. Asta se face de cate ori consumam din borcan, ca sa se pastreze bine.
Dupa cum v-am spus mai fac si cu paste. Pun cateva linguri de sos si cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
Acest sos se pastreaza in frigider pana la 6 saptamani si se spune ca si in caserole in congelator mai multe luni. (eu am pus si cand sa-l folosesc a fost amar).
Dar in concluzie este un sos f. bun.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.