Cel mai mult imi place carnea de porc. Si muschiuletul este cea mai frageda bucata. Este o reteta simpla si se face si repede. Ca garnitura faceti fiecare ca va place. Eu de obicei fac cu piure de pastarnac, dar aici cred ca e cu cartofi (poza fiind demult).
Se alege un muschiulet cat mai lung. Se face o marinata din 5 linguri ulei...etc, ce ma scris la ingrediente de la ulei in jos. Se amesteca toate si se freaca bine cu mana. Se pune in frigider ptr.1-2 ore.
Se scoate din frigider si se taie 3 fasii, ramanand un capat netaiat. Se impleteste, iar la celalalt capat se prinde cu o scobitoare.
Se pune intr-o tava de copt impreuna cu uleiul si apa si se acopera cu o folie de Al. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 gr.,timp de 45-50 min. Dupa primele 20 min.se scoate folia ,se adauga vinul alb si se lasa in cuptor pana se rumeneste.
Se scoate si se pune pe un platou cu garnitura si salata preferata. Garnitura de pastarnac:se pun la fiert 500 gr.pastarnac si 2-3 cartofi medii, spalate si taiate cuburi.Dupa ce s-au muiat se scurge apa si se zdrobeste-blendeaza-, adaugandu-se unt cat o nuca,lapte fierbinte, sare si ce condimente va plac. Cam asta-i tot. Va doresc POFTA BUNA.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.