Cel mai mult îmi place carnea de porc. Și mușchiulețul este cea mai fragedă bucată. Este o rețetă simplă și se face și repede. Ca garnitură faceți fiecare cum vă place. Eu de obicei fac cu piure de păstârnac, dar aici cred că e cu cartofi (poza fiind demult).
Se alege un mușchiuleț cât mai lung. Se face o marinată din 5 linguri de ulei... etc, ce am scris la ingrediente de la ulei în jos. Se amestecă toate și se freacă bine cu mâna. Se pune în frigider pentru 1-2 ore.
Se scoate din frigider și se taie 3 fâșii, rămânând un capăt netăiat. Se împletește, iar la celălalt capăt se prinde cu o scobitoare.
Se pune într-o tavă de copt împreună cu uleiul și apa și se acoperă cu o folie de Al. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 gr., timp de 45-50 min. După primele 20 min. se scoate folia, se adaugă vinul alb și se lasă în cuptor până se rumenește.
Se scoate și se pune pe un platou cu garnitura și salata preferată. Garnitura de păstârnac: se pun la fiert 500 gr. păstârnac și 2-3 cartofi medii, spălate și tăiate cuburi. După ce s-au înmuiat se scurge apa și se zdrobește-blendează-, adăugându-se unt cât o nucă, lapte fierbinte, sare și ce condimente vă plac. Cam asta-i tot. Vă doresc POFTĂ BUNĂ.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.