Visine la borcan pentru iarna.

Visine la borcan pentru iarna.

Deoarece eu nu am loc in congelator, pun visinele la borcan pentru diverse prajturi, placinte, clatite.... ce vreau sa fac. Reteta este f. simpla si usor de facut. V-o recomand cu incredere.

Ingrediente

Visine
1 kg
cu samburi
Zahar tos
500 g
Aspirine
2 buc
optional

Pasi de urmat

Pas 1

 Visinele se spala,se rup coditele si li se scot samburii. Eu ii scot cu un ac de siguranta ca nu-mi place sa le fac in ambele parti gaura sa le curga tot sucul. (altii fac cu o agrafa de par).

Visine la borcan pentru iarna. - Pas 1
Pas 2

    Se pun intr-un vas de plastic (sau emailat,dar sa nu fie sarit emailul),si peste,  se toarna zaharul. Se lasa 24 de ore si intre timp se amesteca usor ca sa se topeasca zaharul.

Visine la borcan pentru iarna. - Pas 2
Pas 3

  Asa arata dupa ce s-a topit tot zaharul. Se pregatesc borcanele, sticlele in ce vreti sa puneti. Se baga visinele. In sirop se adauga 2 aspirine zdrobite si se amesteca.Se toarna siropul peste visine si se infileteaza bine. Sirop mai ramane si-l folositi la altceva (sau beti). Se pastreaza in loc intunecos si mai rece. Se pastreaza si 3 ani (eu 2 am avut).

Visine la borcan pentru iarna. - Pas 3
Pas 4

  Si gata. Asta e tot. Nu ca e simplu? Spor la treaba.

 POFTA  BUNA !

Visine la borcan pentru iarna. - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Conserve

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 23 Jun 2015, 08:50

Super, si nu le fierbi deloc Sanda? Si la noi cam asa se face, doar ca le fierbem 5 minute si apoi turnam in borcane.

tiki
tiki 23 Jun 2015, 12:32

Nuuuuuuuu, deloc si asa tari si colorate raman... Si acuma mai am de anul trecut. Nu ca as fi pus multe, dar nu am folosit. Lucrul e la scos samburii altfel merge repede. Timpii scrisi de mine sunt gresiti,dar nu am stiut sa sterg. :)).Pupici.

anhelik
anhelik 23 Jun 2015, 22:05

Seara buna. Este primul an ca am gasit visine(4kg), un pic cam micute si acrisoare, m-am hazardat sa fac un pic de compot si mi-a venit geniala idee sa fac un pic de visinata. Am pus intr-un borcan 1kg. de visine si 1/2kg zahar, le-am tinut in bucatarie pentru doua zile(unde nu am mai mult de 23° ziua, seara si noaptea si mai putin) invartind din cand in cand cu o lingura de lemn. Problema este ca a treia zi(ieri) mi-a dat impresia ca incepe sa fermenteze si am pus imediat un pic alcool ce aveam in casa ca sa opresc fermentatia. Ce s-a intamplat cu siropul meu de visine?

 p.s. Eu nu am pus niciodata aspirina in conservele de iarna, folosesc doar metoda bain marie.

savaelena
savaelena 24 Jun 2015, 10:12

si nu fierbeti siropul deloc?

tiki
tiki 24 Jun 2015, 11:36

Nu, nu se fierbe nimic. Totul la RECE.

  anhelik, daca fierbi (si eu am retete cu fierbere in bain marie) se moaie visinele. Dar faci cum crezi. O prietena nu pune aspirina si tot se tine.

Ligis
Ligis tiki 10 Apr 2022, 20:53

Tiki cum le faci tu te rog fără aspirină? As avea nevoie de o reteta fără aspirină/ conservant chiar daca e mai mult zahar . Mersi mult .

tiki
tiki Ligis 11 Apr 2022, 07:56

Eu nu fac fara aspirina. Vezi reteta Lenei, ea face fara, dar le fierbe. Mie nu-mi place ca se inmoaie, dar precis sunt bune. Anul trecut nu am pus ca am de 2 ani, dar cu aspirina. O prietena imi spunea ca face tot ca mine, doar ca pune cantitate dubla de zahar si fara aspirina. Nu stiu. Succes. Sunt bune oricum.

Ligis
Ligis tiki 11 Apr 2022, 08:51

Mulțumesc. Eu anul trecut am facut 1:1 am pus puțină sare de lămâie sa isi pastreze culoare si le-am fiert scurt dupa care le-am pun in borcanele fierbinți sterilizate. A mai ramas sirop care l-am fiert extra si l-am pus in sticle . ( barcanele umplute cu fruct , intra mai putin lichid ). Fara fierbere su fara aspirină o sa incerc anul asta sa vad daca stau ....

tiki
tiki Ligis 11 Apr 2022, 09:57

Si mie imi ramane lichid, dar il beau.

RuxandraIrina
RuxandraIrina 24 Jun 2015, 13:20

Si eu fac asa, fara sa le fierb deloc. Si tin foarte bine. important e sa fie borcanele f.curate si bine inchise.

timotei
timotei 25 Jun 2015, 08:21

Cind eram la mama tot le fierbeam si nu puneam aspirina dar trebuie capsat strîns , ermetic . Asta cum a facut tiki nu am facut niciodata .

tiki
tiki 25 Jun 2015, 09:27

Daca le fierbi se moaie putin si-si schimba si culoarea-in mai deschis.

timotei
timotei 26 Jun 2015, 22:22

Stiu Tiki , dar asa facea mama caci altfel nu stia si nu avea posibilate. Noi faceam în cantitati industriale .

eviana
eviana 14 Jul 2015, 08:38

Mi-e greu sa cred ca se mentine totul fara aspirina farà sterilizzare!Pare doar vit C din ele sa le mentina perfecte pana la iarna si zaharul?

Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 04 Sep 2015, 18:28

Am incercat si eu aceasta reteta, insa fara aspirina. Peste 3 saptamani capacele erau umflate si visinile fermentasera. Noroc de tata-socru, ca a facut visinata :)

lena
Elena (lena) 04 Sep 2015, 18:34

Pai fara aspirina era si normal asa sa fie :)

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 01 Jun 2018, 20:49

Tiki, dar dacă ulterior, când deschidem o sticlă din acestea, adăugăm alcool (vodka etc), obținem lichior de vișine? ce zici?

tiki
tiki Anca (Ankutzika) 01 Jun 2018, 22:58

Hahaha. Nu stiu, incearca. Poate ca da. Lichidul e cam subtire nu e gros ca la un lichior

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 Jun 2018, 10:15

Buna , eu nu  am beci unde e racoare . stau la bloc ,  acum vara e caldura mare credeti ca o sa-mi reziste visinele asa fara sa le sterlizez prin fierbere ?

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 Jun 2018, 14:06

Sigur ca da. Mai ales daca puneti si aspirina. Nu le fierbeti ca se flescaiesc. Vedeti ca are si Lena o postare asemanatoare, Poate o faceti pe a ei. Succes.

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) tiki 24 Jun 2018, 12:08

Multumesc pentru raspuns pana la urma am pus aspirina , Doamne ajuta sa nu fermenteze

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 24 Jun 2018, 16:36

Fii linistita, daca e inchis bine nu fermenteaza.

Romas
Romas 27 Jun 2018, 22:40

Cu o mica remarca

Aspirina- este interzisa copiilor sub 18 ani

tiki
tiki Romas 28 Jun 2018, 06:23

Eu stiam ca este interzis CONSUMUL ,de aspirina pana la 12 ani. Or aici nu prea vad ca s-ar consuma aspirina (si nu visine),,mai ales ca siropul poate-l arunci sau il beau cei mari.

Puteti sa nu puneti ...in fine....fiecare face cum doreste.