Deoarece eu nu am loc in congelator, pun visinele la borcan pentru diverse prajturi, placinte, clatite.... ce vreau sa fac. Reteta este f. simpla si usor de facut. V-o recomand cu incredere.
Visinele se spala,se rup coditele si li se scot samburii. Eu ii scot cu un ac de siguranta ca nu-mi place sa le fac in ambele parti gaura sa le curga tot sucul. (altii fac cu o agrafa de par).
Se pun intr-un vas de plastic (sau emailat,dar sa nu fie sarit emailul),si peste, se toarna zaharul. Se lasa 24 de ore si intre timp se amesteca usor ca sa se topeasca zaharul.
Asa arata dupa ce s-a topit tot zaharul. Se pregatesc borcanele, sticlele in ce vreti sa puneti. Se baga visinele. In sirop se adauga 2 aspirine zdrobite si se amesteca.Se toarna siropul peste visine si se infileteaza bine. Sirop mai ramane si-l folositi la altceva (sau beti). Se pastreaza in loc intunecos si mai rece. Se pastreaza si 3 ani (eu 2 am avut).
Si gata. Asta e tot. Nu ca e simplu? Spor la treaba.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.