Deoarece eu nu am loc în congelator, pun vișinele la borcan pentru diverse prăjituri, plăcinte, clătite.... ce vreau să fac. Rețeta este f. simplă și ușor de făcut. V-o recomand cu încredere.
Vișinele se spală, se rup codițele și li se scot sâmburii. Eu îi scot cu un ac de siguranță că nu-mi place să le fac în ambele părți gaură să le curgă tot sucul. (alții fac cu o agrafă de păr).
Se pun într-un vas de plastic (sau emailat, dar să nu fie sărit emailul), și peste, se toarnă zahărul. Se lasă 24 de ore și între timp se amestecă ușor ca să se topească zahărul.
Așa arată după ce s-a topit tot zahărul. Se pregătesc borcanele, sticlele în ce vreți să puneți. Se bagă vișinele. În sirop se adaugă 2 aspirine zdrobite și se amestecă. Se toarnă siropul peste vișine și se înfiletează bine. Sirop mai rămâne și-l folosiți la altceva (sau beți). Se păstrează în loc întunecos și mai rece. Se păstrează și 3 ani (eu 2 am avut).
Și gata. Asta e tot. Nu că e simplu? Spor la treabă.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.