După mine, este cea mai simplă rețetă de friptură de pui. Se face ușor de tot și e și foarte bun.
Mărimea puiului nu contează. Depinde de voi. Se pot folosi și numai pulpe, aripi, orice părți aveți și doriți. Al meu a avut 1,200 kg. Se spală și se șterge cu șervețele absorbante.
Se taie bucăți, se sărează și se piperează după gust.
Se ia o cratiță potrivită ca mărime, la care să aveți un capac, o idee mai mare și de această formă. În cratiță se pune apă cam de 3/4 și de preferință fierbinte ca să nu dureze așa mult până se încălzește în cuptor.
Se așează frumos puiul pe capac, se pune deasupra puțin ulei și printre, bucățele de ceapă și usturoi dacă doriți. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Normal nu trebuie făcut nimic în acest timp, dar dacă doriți puteți să-l ungeți cu puțin sos din capac. Apă nu trebuie, că-și lasă puiul. ATENȚIE, când scoateți cratița din cuptor (că e grea), să nu o înclinați să vă curgă ulei, că se aprinde și să nu luați foc. (eu am pățit și mi-am ars puțin părul în față).
Când e rumen, este gata. Scoateți cratița din sobă cu grijă și-l serviți cu orice garnitură doriți. Ceapa și usturoiul sunt f. bune.
Eu am făcut de data aceasta cartofi piure. Și cu o salată lângă,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac îl bagi la cuptor și se face singur.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.