Pui pe capac

reteta postata de

Dupa mine, este cea mai simpla reteta de friptura de pui. Se face usor de tot si e si foarte bun.

Ingrediente
Pui
1 buc
Ulei
30 g
Sare si piper
1 lingurita
Ceapa
1 buc
optional
Usturoi
3 buc
catei
Pasi de urmat
Pas 1

   Marimea puiului nu conteaza. Depinde de voi. Se pot folosi si numai pulpe, aripi, orice parti aveti si doriti. Al meu  a avut 1,200 kg. Se spala si se sterge cu servetele absorbante.

Pui  pe capac - Pas 1
Pas 2

  

 Se taie bucati, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pui  pe capac - Pas 2
Pas 3

  Se ia o cratita potrivita ca marime,la care sa aveti un capac, o idee mai mare si de aceasta forma. In cratita se pune apa cam de 3/4 si de preferinta fierbinte ca sa nu dureze asa mult pana se incalzeste in cuptor.

Pui  pe capac - Pas 3
Pas 4

  

 

  Se aseaza frumos puiul pe capac, se pune deasupra putin ulei,si printre, bucatele de ceapa si usturoi daca doriti. Se baga la cuptor ptr. aproximativ 1 ora. Normal nu trebuie facut nimic in acest timp, dar daca doriti puteti sa-l ungeti cu putin sos din capac. Apa nu trebuie, ca-si lasa puiul. ATENTIE, cand scoateti cratita din cuptor ( ca e grea),sa nu o inclinati sa va curga ulei, ca se aprinde si sa nu luati foc.(eu am patit si mi-am ars putin parul in fata).

Pui  pe capac - Pas 4
Pas 5

 

Cand e rumen, este gata. Scoateti cratita din soba cu grija si-l serviti cu orice garnitura doriti. Ceapa si usturoiul sunt f. bune.

Pui  pe capac - Pas 5
Pas 6

 

  Eu am facut de data aceasta cartofi pireu. Si cu o salatica langa,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac il bagi la cuptor si se face singur.

POFTA  BUNA !

Pui  pe capac - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: eu