Pui pe capac

rețeta postată de

După mine, este cea mai simplă rețetă de friptură de pui. Se face ușor de tot și e și foarte bun.

Ingrediente
Pui
1 buc
   
Ulei
30 g
   
Sare și piper
1 lingurita
   
Ceapă
1 buc
opțional
Usturoi
3 buc
căței
Pași de urmat
Pas 1

   Mărimea puiului nu contează. Depinde de voi. Se pot folosi și numai pulpe, aripi, orice părți aveți și doriți. Al meu a avut 1,200 kg. Se spală și se șterge cu șervețele absorbante.

Pui pe capac - Pas 1
Pas 2

  

Se taie bucăți, se sărează și se piperează după gust.

Pui pe capac - Pas 2
Pas 3

Se ia o cratiță potrivită ca mărime, la care să aveți un capac, o idee mai mare și de această formă. În cratiță se pune apă cam de 3/4 și de preferință fierbinte ca să nu dureze așa mult până se încălzește în cuptor.

Pui pe capac - Pas 3
Pas 4

  

Se așează frumos puiul pe capac, se pune deasupra puțin ulei și printre, bucățele de ceapă și usturoi dacă doriți. Se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră. Normal nu trebuie făcut nimic în acest timp, dar dacă doriți puteți să-l ungeți cu puțin sos din capac. Apă nu trebuie, că-și lasă puiul. ATENȚIE, când scoateți cratița din cuptor (că e grea), să nu o înclinați să vă curgă ulei, că se aprinde și să nu luați foc. (eu am pățit și mi-am ars puțin părul în față).

Pui pe capac - Pas 4
Pas 5

 

Când e rumen, este gata. Scoateți cratița din sobă cu grijă și-l serviți cu orice garnitură doriți. Ceapa și usturoiul sunt f. bune.

Pui pe capac - Pas 5
Pas 6

 

Eu am făcut de data aceasta cartofi piure. Și cu o salată lângă,... e nemaipomenit. Deci se face f. simplu. Pui tot ce trebuie pe capac îl bagi la cuptor și se face singur.

POFTĂ BUNĂ!

Pui pe capac - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: eu