O rețetă foarte simplă și la îndemâna oricui. Este indispensabil pentru a face hummus. Această pastă de susan -Tahini- se găsește și la magazin (și la drogherii), dar e destul de scumpă și mai mult e o cantitate mai mare, tu poate având nevoie doar de câteva linguri. Adevărat că se poate păstra în frigider mai mult timp, dar poate nu ai nevoie în acea perioadă. Așa că dacă vă interesează o puteți face foarte simplu.
Acestea sunt cele 3 ingrediente necesare. Eu v-am scris cantitățile din rețeta originală, dar aici am făcut numai jumătate, de aceea o să vedeți așa puțin. Nu am avut nevoie de mai mult, chiar mi-au și rămas 2 linguri.
Susanul se pune într-o tigaie uscată, preîncălzită și se amestecă tot timpul. Nu trebuie să-și schimbe culoarea ci doar să se încălzească bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul și se continuă amestecatul să se mai domolească puțin, tigaia fiind încă fierbinte.
După ce s-a răcit complet se pune într-un bol vertical împreună cu puțină sare și puțin ulei. Blenderul trebuie să fie destul de puternic ca să zdrobească boabele de susan. Se blendează adăugându-se ulei câte puțin. Nu se folosește ulei de măsline fiind prea puternic la gust. (Cel mai bun e cel de susan dacă aveți). Nu trebuie să puneți tot uleiul (120 ml), ci numai 80-90.
Pasta nu trebuie să fie nici groasă nici subțire. Trebuie să curgă, având consistența unui aluat de clătite. Folosiți cât aveți nevoie și dacă vă rămâne se poate păstra în borcan închis ermetic la frigider 1 lună.
Nu-i așa că a fost simplu? Succes în rețeta care doriți să o faceți cu acest tahini.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.