Tahini (Pasta de susan)

reteta postata de

O reteta foarte simpla si la indemana oricui . Este indinspensabil pentru a face hummus. Aceasta Pasta de susan -Tahini- se gaseste si la magazin (si la drogherii),dar e destul de scumpa si mai mult e o cantitate mai mare, tu poate avand nevoie doar de cateva linguri. Adevarat ca se poate pastra in frigider mai mult timp,dar poate nu ai nevoie in aceea perioada. Asa ca daca va intereseaza o puteti face foarte simplu.

Ingrediente
Susan
160 g
Ulei
120 g
de floarea soarelui sau de susan
Sare
5 g
Pasi de urmat
Pas 1

    Acestea sunt cele 3 ingrediente necesare Eu v-am scris cantitatile de din reteta originala, dar aici am facut numai jumatate, de aceea o sa vedeti asa putin. Nu am avut nevoie de mai mult, chiar mi-au si ramas 2 linguri.

Tahini (Pasta de susan) - Pas 1
Pas 2

 Susanul se pune intr-o tigaie uscata, preincalzita si se mesteca tot timpul. Nu  trebuie sa-si schimbe culoarea ci doar sa se incalzeasca bine. Aproximativ 2 minute, apoi se stinge focul si se continua mestecatul sa se mai stampere putin, tigaia fiind inca fierbinte.

Tahini (Pasta de susan) - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-a racit complect se pune intr-un bol verticat impreuna cu putina sare si putin ulei. Blenderul trebuie sa fie destul de puternic ca sa zdrobeasca bobitele de susan. Se blendeaza adaugandu-se ulei cate putin. Nu se foloseste ulei de masline fiind prea puternic la gust. (Cel mai bun e cel de susan daca aveti). Nu trebuie sa puneti tot uleiul (120 ml), ci numai 80-90.

Tahini (Pasta de susan) - Pas 3
Pas 4

       Pasta nu trebuie sa fie nici groasa nici subtire. Trebuie sa curga ,avand consistenta unui aluat de clatite. Folositi cat aveti nevoie si daca va ramane se poate pastra in borcan inchis ermetic la frigider 1 luna.

Nu-i asa ca a fost simplu? Succes in reteta care doriti sa o faceti cu aceast tahini.

Tahini (Pasta de susan) - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min