Aceasta garnitura de gogosari cu un sos de mustar se face foarte simplu, repede si e si gustuoasa. Este o conserva care se tine si mai mult de 1 an. Spun asa ca eu mai am inca de anul trecut 3 borcanase si sunt bune. Este simplu, ca atunci cand nu ai timp sa faci un cartof, un orez langa o bucatica de carne, aceasta e gata facuta, deschizi borcanul si mananci.
Mie imi place si asa ca atare - rece - cu paine.
Cele 2 kg. de gogosari sunt dupa curatare. Deci gogosarii se spala, se taie se scot cotoarele,apoi se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie sau cratit, depinde de cantitate, se pune uleiul si se calesc. Scad destul de mult. Trebuie sa ramana mai taricei-aldente.
Dupa ce s-au muiat se adauga mustarul, otetul, zaharul si sarea dupa gust. Se mai lasa cateva minute si se gusta ca gogosarii sa fie putin moi. Mie placandu-mi mult acest sos, pun chiar si un borcan intreg de mustar. Se poate servi imediat sau se pun in borcan pentru la iarna.
Daca-i conservati, atunci trebuie pusi in borcan si sterilizati. Eu ii fac in bain maria, adica in vas cu apa (niste carpe pe fundul oalei-cratitei), si ii las 20 minute de cand incepe sa fiarba. Apoi ii scot repede si-i acopar cu o patura pana se racesc.
Asta-i tot. Nu ca-i simplu?
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.