Gogoșari cu muștar

rețeta postată de

Această garnitură de gogoșari cu un sos de muștar se face foarte simplu, repede și e și gustoasă. Este o conservă care se ține și mai mult de 1 an. Spun așa că eu mai am încă de anul trecut 3 borcănașe și sunt bune. Este simplu, că atunci când nu ai timp să faci un cartof, un orez lângă o bucățică de carne, aceasta e gata făcută, deschizi borcanul și mănânci.

Mie îmi place și așa ca atare - rece - cu pâine.

Ingrediente
Gogoșari
2 kg
   
Muștar
150 g
   
Ulei
125 g
   
Oțet
4 linguri
   
Zahăr
4 linguri
   
Sare
5 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Cele 2 kg de gogoșari sunt după curățare. Deci, gogoșarii se spală, se taie, se scot cotoarele, apoi se taie felii subțiri.

Gogoșari cu muștar - Pas 1
Pas 2

   Într-o tigaie sau cratiță, depinde de cantitate, se pune uleiul și se călesc. Scad destul de mult. Trebuie să rămână mai tari - al dente.

Gogoșari cu muștar - Pas 2
Pas 3

   După ce s-au muiat se adaugă muștarul, oțetul, zahărul și sarea după gust. Se mai lasă câteva minute și se gustă ca gogoșarii să fie puțin moi. Mie plăcându-mi mult acest sos, pun chiar și un borcan întreg de muștar. Se poate servi imediat sau se pun în borcan pentru la iarnă.

Gogoșari cu muștar - Pas 3
Pas 4

    Dacă-i conservați, atunci trebuie puși în borcan și sterilizați. Eu îi fac în bain-marie, adică în vas cu apă (niște cârpe pe fundul oalei-cratiței), și îi las 20 minute de când începe să fiarbă. Apoi îi scot repede și-i acopăr cu o pătură până se răcesc.

   Asta-i tot. Nu că-i simplu?

POFTĂ BUNĂ!

Gogoșari cu muștar - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min