Brioșe rapide de Sf. Valentin
reteta postata de Divers City (Ale ?i Ioana)
"Nu există dragoste mai sinceră decât dragostea pentru mâncare." - George Bernard Shaw
Iubirea pentru gătit este singura iubire care mă macină momentan, așadar, cu prilejul Zilei Îndrăgostiților am și ocazia să o celebrez...În bucătărie!
Astfel, pentru prima postare a acestui blog, am dorit să gătesc ceva simplist, dar delicios: brioșe cu cacao și nuci.
Ideea pentru această rețetă mi-a venit imediat cu dorința de a găti ceva dulce, dar în același timp ceva ce nu-mi va răpi mult timp (deoarece am destul de mult de învățat)!
Sper ca postarea să vă placă și să vă sporească pofta de gătit!
Ingrediente
●
Bicarbonat
1 lingurita
stins cu otet
●
Cacao
1 lingura
se mai adauga dupa preferinta
●
Nuci
100 g
taiate marunt
●
Ciocolata neagra
100 g
pentru ornat
●
Fulgi de nuca de cocos
50 g
pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatești ingredientele.
Pas 2
Cele 3 ouă se mixează cu 150g zahăr pentru 5 minute până se dizolvă zahărul.
Pas 3
Se adaugă apoi 4 linguri de ulei și se mai mixează pentru încă 2 minute.
Pas 4
Se adaugă 150g făină și jumătatea de linguriță de bicarbonat (stins cu oțet).
Pas 5
Acum vom amesteca aluatul cu cacao cernută (pentru a nu face cocoloașe).
Pas 6
Ultimul pas pentru realizarea aluatului îl constituie adăugarea nucii.
Pas 7
După omogenizarea aluatului, acesta il vom turna in formele de silicon (inimioare in cazul meu) până la jumătate (nu mai mult, deoarece, în timpul coacerii aluatul crește și depășește înălțimea formei).
Pas 8
Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru cca 20 min, verificându-le constant (nu mai repede de primele 10 minute) cu scobitoarea.
Pas 9
Pasul final constă în decorarea brioșelor după propria viziune.
Eu le-am ornat cu ciocolată (neagră și albă) topită și amestecată cu puțin ulei, sau cu fulgi de cocos.
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: