Aceasta salata usoara m-a surprins placut atat prin combinatia interesanta de gusturi a ingredientelor de baza - varza si maioneza de iaurt - cat si prin diversitate ingredientelor suplimentare care se pot adauga, dupa gust si dupa disponibilitatea din frigider.
De fapt, lipsa unor ingrediente "mai serioase" din frigider m-a facut sa incerc aceasta combinatie. Eram plictisit de obisnuita salata de varza cu rosii sau rosii cu branza, etc, pe care mi-o faceam de obicei seara. In plus, nu prea aveam o mancare de baza la care sa adaug salata, asa ca salata trebuia sa tina loc si de mancare.
Atunci mi-am adus aminte vag de un truc de care mi-a zis sotia - maioneza light din iaurt si mustar, iar norocul meu era ca aveam un iaurt bun in frigider. Am hotarat sa amestec varza cu aceasta maioneza si sa mai adaug si altele din ce mai gasesc prin frigider.
Am incercat aceasta salata in mai multe variante fata de cea care urmeaza si au iesit la fel de bune. De exemplu, am combinat varza si maioneza de iaurt cu morcov ras marunt, sunca si ardei. Si cred ca doar imaginatia si frigiderul e limita a ce se poate adauga :). Sa-mi scrieti in comentarii daca ati gasit si alte combinatii bune.
Pregatiti toate ingredientele. E mai bine sa le aveti la indemana ca sa mearga treaba mai cu spor.
Tocati marunt spre mediu varza si o puneti intr-un bol sau farfurie mai adanca in care sa puteti ulterior amesteca usor.
Zdrobiti varza cu mainile pana cand aproape isi injumatateste volumul si incepe sa lase putin suc.
Taiati si adaugati ceapa, sunca de pui, maslinele, usturoiul, branza sau orice alta combinatie de ingrediente suplimentare va place si / sau le aveti prin frigider.
Daca doriti la sfarsit sa ornati salata, lasati la o parte cateva dintre ingredientele taiate mai frumos.
Incepeti sa faceti maioneza de iaurt si mustar. Ca sa economisiti vase o puteti face direct in cutia de iaurt. Doar adaugati deasupra mustarul. Eu am mai adaugat si niste pasta de masline verzi pentru un plus de gust.
Adaugati si sarea. Chiar daca pare multa sare pentru cantitatea aceasta de iaurt, nu e nici o problema pentru ca apoi ea se va amesteca cu toata masa de varza.
Amestecati pana obtineti o culoare consistenta. Maioneza de iaurt si mustar e gata!
Amestecati putin ingredientele din bol ca sa fie mai uniform distribuite.
Adaugati maioneza si amestecati bine totul.
Salata e gata! O puteti manca asa din bol sau o puteti muta intr-o alta farfurie si orna cu bucatile de ingrediente pe care le-ati pus deoparte. Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.