Parca am emotii de cand nu am mai fost pe aici. Am terminat de postat pasii retetei si m-am intors aici. Greu, incet m-am miscat, mai ales ca la pasul 3 mi s-a sters totul si am luat-o de la inceput. Dar sa va spun ceva despre aceasta reteta. Este extrem de simpla, cu ingrediente putine si accesibile oricui. Macroul este un peste grasut si gustos care se pregateste repede. In 15 minute pregatiti ingredientele si in alte 30 de minute sta in cuptor si gata. Deci intr-o ora nici nu mai este. Eu am pus cantitatile normale pentru 1kg de peste, asa ca nu va luati dupa poza care este numai pentru mine si pentru voi ca sa vedeti. M-as bucura daca ati face-o careva dintre voi. As spune succes, dar nu-i nevoie ca ii iese si unui copil de 7 ani, atat e de simpla.
Aici am postat necesarul de ingrediente, o cantitate mica, numai pentru mine si sa vadeti si voi.Pestele se curata ,se taie capul,coada, eu tai si toate aripile cu foarfeca,dar puteti si sa le lasati.Se spala si se sterge,apoi se pune intr-o tava care merge la cuptor.
Punem condimentele pe rand,vedeti ca dupa ce le-am pus, am eliminat si recipientii in care i-am avut. Punem sarea si piperul. Piper un varf de cutit, dar nu am putut scrieasa la cantitati.
Adaugam o foaie de dafin rupta in doua, care este suficienta si usturoiul taiat bucatele.
Acuma punem sucul de rosii. Eu am pus bulion de casa,dar puteti pune ce doriti. O conserva sau cutie de carton de 400 gr,cu rosii intregi si atunci le blendati sau cu rosii cuburi si atunci le lasati asa.Ce doriti,aveti si va place.
Iata ca am ajuns si la ultimul ingredient : ueiul.O lingura plina este suficient, macroul fiind un peste gras.
Tava se acopera cu folie de aluminiu daca nu atinge pestele. Daca-l atinge,puneti inainte o foaie de copt,apoi cea de aluminiu. Il bagati in cuptorul preincalzit la 200 gr. pentru 30 de minute total. Dupa 15 minute scoateti folia si mai lasati inca 15 minute. Este suficient pentru acest peste care nu necesita mult timp de preparare. Daca doriti, cand scoateti folia, puteti adauga cateva felii de lamaie sau 30 ml.de vin alb. Eu nu am pus.
Am scos tava din cuptor, si asezam pe farfurie.
Se face o mamaliguta si se presara putina frunza de patrunjel peste peste.
Sper sa va fi placut aceasta reteta si s-o incercati ca pe bune...merita.
POFTA BUNA.!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.