Parcă am emoții de când nu am mai fost pe aici. Am terminat de postat pașii rețetei și m-am întors aici. Greu, încet m-am mișcat, mai ales că la pasul 3 mi s-a șters totul și am luat-o de la început. Dar să vă spun ceva despre această rețetă. Este extrem de simplă, cu ingrediente puține și accesibile oricui. Macroul este un pește grăsuț și gustos care se pregătește repede. În 15 minute pregătiți ingredientele și în alte 30 de minute stă în cuptor și gata. Deci într-o oră nici nu mai este. Eu am pus cantitățile normale pentru 1kg de pește, așa că nu vă luați după poză care este numai pentru mine și pentru voi ca să vedeți. M-aș bucura dacă ați face-o careva dintre voi. Aș spune succes, dar nu-i nevoie că îi iese și unui copil de 7 ani, atât e de simplă.
Aici am postat necesarul de ingrediente, o cantitate mică, numai pentru mine și să vedeți și voi. Peștele se curăță, se taie capul, coada, eu tai și toate aripile cu foarfeca, dar puteți și să le lăsați. Se spală și se șterge, apoi se pune într-o tavă care merge la cuptor.
Punem condimentele pe rând, vedeți că după ce le-am pus, am eliminat și recipientii în care le-am avut. Punem sarea și piperul. Piper un vârf de cuțit, dar nu am putut scrie așa la cantități.
Adăugăm o foaie de dafin ruptă în două, care este suficientă și usturoiul tăiat bucătele.
Acum punem sucul de roșii. Eu am pus bulion de casă, dar puteți pune ce doriți. O conservă sau cutie de carton de 400 gr, cu roșii întregi și atunci le blendați sau cu roșii cuburi și atunci le lăsați așa. Ce doriți, aveți și vă place.
Iată că am ajuns și la ultimul ingredient: uleiul. O lingură plină este suficientă, macroul fiind un pește gras.
Tava se acoperă cu folie de aluminiu dacă nu atinge peștele. Dacă-l atinge, puneți înainte o foaie de copt, apoi cea de aluminiu. Îl băgați în cuptorul preîncălzit la 200 gr. pentru 30 de minute total. După 15 minute scoateți folia și mai lăsați încă 15 minute. Este suficient pentru acest pește care nu necesită mult timp de preparare. Dacă doriți, când scoateți folia, puteți adăuga câteva felii de lămâie sau 30 ml de vin alb. Eu nu am pus.
Am scos tava din cuptor, și așezăm pe farfurie.
Se face o mămăliguță și se presară puțină frunză de pătrunjel peste pește.
Sper să vă fi plăcut această rețetă și s-o încercați că pe bune... merită.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.