Această rețetă (acum văd data: 4 nov. 2014), am intenționat demult să o postez, dar din cauza multor probleme am tot amânat. Rețeta de Pere cu ceapă caramelizată este un aperitiv îndrăzneț și gustos, depinde de gustul fiecăruia dacă vor aprecia sau nu această combinație dintre un fruct, o legumă și puțină carne. Se face foarte ușor, în 35-40 de minute este gata și vă veți surprinde musafirii în mod plăcut. Merită să încercați.
Puteți face și o cantitate mai mare. Eu am făcut doar din două pere și o ceapă.
Începem cu ceapa. Punem uleiul la încins într-o tigaie și adăugăm ceapa tăiată Julien. O lăsăm cam 1 minut (nu o prăjim) să se înmoaie, apoi adăugăm oțetul, zahărul și apa. O lăsăm să fiarbă la foc mic până ceapa se înmoaie și lichidul se evaporă.
Ne ocupăm de pere. Le spălăm și le curățăm.
Între timp și ceapa este gata.
Tăiem perele în sferturi și scobim sâmburii. Punem în fiecare scobitură cam 1 linguriță de ceapă și așezăm para pe o fâșie de bacon.
Rulăm baconul în jurul bucății de pară și prindem cu o scobitoare. Ungem o tavă cu puțin ulei și așezăm perele astfel învelite și le dăm la cuptorul încins în prealabil pentru 25 de minute cât să devină crocant baconul și să se coacă puțin perele.
Când baconul este făcut scoatem tava și gata. Avem un aperitiv și ușor de făcut și deosebit ca gust. Se servește cald.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.