Aceasta reteta(acuma vad data:4 nov.2014), am intentionat demult sa o postez, dar din cauza multor probleme am tot amanat. Reteta de Pere cu ceapa caramelizata, este un aperitiv indraznet si gustos, depinde de gustul fiecaruia daca vor aprecia sau nu aceasta combinatie dintre un fruct, o leguma si putina carnita. Se face foarte usor, in 35-40 de minute este gata si va veti surprinde musafirii in mod placut. Merita sa incercati.
Puteti face si o cantitate mai mare. Eu am facut doar din doua pere si o ceapa.
Incepem cu ceapa. Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam ceapa taiata Julien. O lasam cam 1 minut (nu o prajim) sa se inmoaie,apoi adaugam otetul, zaharul si apa. O lasam sa fiarba la foc mic pana ceapa se inmoaie si lichidul se evapora.
Ne ocupam de pere. Le spalam si le curatam.
Intre timp si ceapa este gata.
Taiem perele in sferturi si scobim samburii. Punem in fiecare scobitura cam 1 lingurita de ceapa si asezam para pe o fasie de bacon.
Rulam baconul in jurul bucatii de para si prindem cu o scobitoare.Ungem o tava cu putin ulei si asezam perele astfel invelite si le dam la cuptorul incins in prealabil pentru 25 de minute cat sa devina crocant baconul si sa se coaca putin perele.
Cand baconul este facut scoatem tava si gata. Avem un aperitiv si usor de facut si deosebit ca gust. Se serveste cald.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.