Reteta o am de la o vecina din bloc, este usor de facut, cu putine ingrediente. Merita s-o incercati!
Pregatim intai ingredientele.
Se amesteca bine cu un tel ouale cu zaharul.Daca folositi tava clasica de la aragaz puneti 6oua.
Apoi punem putin cate putin uleiul si amestecam bine.
Adaugam zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
Adaugam faina si praful de copt,amestecam bine,trebuie sa iasa o coca moale.Luam cam o treime din cantitatea de coca,o punem pe o folie de plastic si o bagam la frigider cam pentru 20min,sa se intareasca putin sa o putem razui deasupra prajiturii.
Asternem hartie de copt in tava si punem coca,pe care o aplatizam cu palmele astfel incat sa acopere toata suprafata.Peste coca intindem gemul(eu am folosit gem de prune)in strat uniform.
Scoatem din frigider coca pastrata la pasul 5 si o razuim pe razatoare deasupra gemului.
O introducem in cuptor,pe treapta din mijloc pentru aproximativ 40 min la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.
O lasam sa se raceasca bine si apoi o pudram cu zahar.
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.