Rețeta o am de la o vecină din bloc, este ușor de făcut, cu puține ingrediente. Merită s-o încercați!
Pregătim întâi ingredientele.
Se amestecă bine cu un tel ouăle cu zahărul. Dacă folosiți tava clasică de la aragaz puneți 6 ouă.
Apoi punem puțin câte puțin uleiul și amestecăm bine.
Adăugăm zahărul vanilat și coaja rasă de la o lămâie.
Adăugăm făina și praful de copt, amestecăm bine, trebuie să iasă o cocă moale. Luăm cam o treime din cantitatea de cocă, o punem pe o folie de plastic și o băgăm la frigider cam pentru 20 min, să se întărească puțin să o putem răzui deasupra prăjiturii.
Așternem hârtie de copt în tavă și punem coca, pe care o aplatizăm cu palmele astfel încât să acopere toată suprafața. Peste coca întindem gemul (eu am folosit gem de prune) în strat uniform.
Scoatem din frigider coca păstrată la pasul 5 și o răzuim pe răzătoare deasupra gemului.
O introducem în cuptor, pe treapta din mijloc pentru aproximativ 40 min la foc potrivit până se rumenește frumos deasupra.
O lăsăm să se răcească bine și apoi o pudrăm cu zahăr.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.