Parizer de casa

reteta postata de

Vin cu o reteta de Parizer de casa, din piept de pui sanatoasa si gustoasa. Cel din comert are o cantitate mica de carne separata mecanic, contine sorici, slanina, soia, coloranti, conservanti, arome...etc. Aici ingredientele sunt simple, accesibile oricui, se face si foarte usor si repede. Se poate face cu diferite feluri de carne(vita, pui, porc,curcan). Poza de sus este cu carne de vita, dar ce voi posta este cu carne de pui. Acest parizer de casa este dupa o reteta marocana.

Ingrediente
Carne de pui
300 g
Gris
100 g
Ulei
70 ml
Masline
50 g
Ierburi diverse
1 lingurita
Frunze de patrunjel
2 linguri
Usturoi
2 buc
catei
Boia dulce
1 lingurita
Curry
1 lingurita
Sare
1 lingurita
jumatate lingurita
Cimbru
1 lingurita
jumatate lingurita
Piper
1 lingurita
putin
Oua
3 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Ingredientele de care avem nevoie. Scriu aici ca maslinele pot fi inlocuite cu ce va place:ciuperci, ardei colorati, cascaval, piper boabe..sau nu adaugati nimic.

Parizer  de  casa - Pas 1
Pas 2

In cana punem:oule, grisul,uleiul, usturoiul zdrobit, si condimentele, sarea, boiaua, ierburile aromate, curry, cimbrul, piperul. Nu conteaza ordinea. Mixam bine cu blenderul.

Parizer  de  casa - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugam carnea dorita (pui, vita, porc, curcan). Mixam pane devine o pasta omogena.

Parizer  de  casa - Pas 3
Pas 4

Turnam compozitia obtinuta intr-un bol si adaugam maslinele sau ce doriti voi (cum am scris la Pasul 1) si cele 2 linguri de patrunjel verde (eu am avut congelat). Amestecam bine.

Parizer  de  casa - Pas 4
Pas 5

Apoi intindem pe masa folie alimentara in 3-4 straturi, turnam compozitia si-i dam forma de rulou.Strangem foarte bine si legam la ambele capete.

Parizer  de  casa - Pas 5
Pas 6

Ruloul il invelim bine si in folie de aluminiu si-l inchidem bine la capete. Apoi se pune la fiert intr-o oala in apa rece si se lasa 35-45 de minute de cand incepe sa fiarba apa. Folia de aluminiu se innegreste, dar e bine ca nu ajunge in contact cu carnea.Se scoate-atentie ca e greu- cu o paleta si sa elimia folia de aluminiu, lasandu-se sa se raceasca in folia alimentara. Cand s-a racit se introduce in frigider (tot in folie) si se lasa cel putin 4 ore.

 

Parizer  de  casa - Pas 6
Pas 7

Apoi il  feliem si-l servim ca gustare sau la micul dejun. Se pastreaza in frigider invelit in plastic 4 zile. Dupa cum vedeti nu contine nimic chimic, are o cantitare mica de ulei si se  si fierbe. Deci sanatos. Va doresc

POFTA  BUNA !

Parizer  de  casa - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii ()
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min