Parizer de casă

rețeta postată de

Vin cu o rețetă de Parizer de casă, din piept de pui sănătoasă și gustoasă. Cel din comerț are o cantitate mică de carne separată mecanic, conține șorici, slănină, soia, coloranți, conservanți, arome... etc. Aici ingredientele sunt simple, accesibile oricui, se face și foarte ușor și repede. Se poate face cu diferite feluri de carne (vită, pui, porc, curcan). Poza de sus este cu carne de vită, dar ce voi posta este cu carne de pui. Acest parizer de casă este după o rețetă marocană.

Ingrediente
Carne de pui
300 g
   
Griș
100 g
   
Ulei
70 ml
   
Măsline
50 g
   
Ierburi diverse
1 lingurita
   
Frunze de pătrunjel
2 linguri
   
Usturoi
2 buc
căței
Boia dulce
1 lingurita
   
Curry
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
jumătate linguriță
Cimbru
1 lingurita
jumătate linguriță
Piper
1 lingurita
puțin
Ouă
3 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Ingredientele de care avem nevoie. Scriu aici că măslinele pot fi înlocuite cu ce vă place: ciuperci, ardei colorați, cașcaval, piper boabe... sau nu adăugați nimic.

Parizer de casă - Pas 1
Pas 2

În cană punem: ouăle, grișul, uleiul, usturoiul zdrobit, și condimentele, sarea, boiaua, ierburile aromate, curry, cimbrul, piperul. Nu contează ordinea. Mixăm bine cu blenderul.

Parizer de casă - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugăm carnea dorită (pui, vită, porc, curcan). Mixăm până devine o pastă omogenă.

Parizer de casă - Pas 3
Pas 4

Turnăm compoziția obținută într-un bol și adăugăm măslinele sau ce doriți voi (cum am scris la Pasul 1) și cele 2 linguri de pătrunjel verde (eu am avut congelat). Amestecăm bine.

Parizer de casă - Pas 4
Pas 5

Apoi întindem pe masă folie alimentară în 3-4 straturi, turnăm compoziția și-i dăm formă de rulou. Strângem foarte bine și legăm la ambele capete.

Parizer de casă - Pas 5
Pas 6

Ruloul îl învelim bine și în folie de aluminiu și-l închidem bine la capete. Apoi se pune la fiert într-o oală în apă rece și se lasă 35-45 de minute de când începe să fiarbă apa. Folia de aluminiu se înnegrește, dar e bine că nu ajunge în contact cu carnea. Se scoate - atenție că e greu - cu o paletă și se elimină folia de aluminiu, lăsându-se să se răcească în folia alimentară. Când s-a răcit se introduce în frigider (tot în folie) și se lasă cel puțin 4 ore.

 

Parizer de casă - Pas 6
Pas 7

Apoi îl feliem și-l servim ca gustare sau la micul dejun. Se păstrează în frigider învelit în plastic 4 zile. După cum vedeți nu conține nimic chimic, are o cantitate mică de ulei și se fierbe. Deci, sănătos. Vă doresc

POFTĂ BUNĂ!

Parizer de casă - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii ()
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min