Vin cu o rețetă de Parizer de casă, din piept de pui sănătoasă și gustoasă. Cel din comerț are o cantitate mică de carne separată mecanic, conține șorici, slănină, soia, coloranți, conservanți, arome... etc. Aici ingredientele sunt simple, accesibile oricui, se face și foarte ușor și repede. Se poate face cu diferite feluri de carne (vită, pui, porc, curcan). Poza de sus este cu carne de vită, dar ce voi posta este cu carne de pui. Acest parizer de casă este după o rețetă marocană.
Ingredientele de care avem nevoie. Scriu aici că măslinele pot fi înlocuite cu ce vă place: ciuperci, ardei colorați, cașcaval, piper boabe... sau nu adăugați nimic.
În cană punem: ouăle, grișul, uleiul, usturoiul zdrobit, și condimentele, sarea, boiaua, ierburile aromate, curry, cimbrul, piperul. Nu contează ordinea. Mixăm bine cu blenderul.
Apoi adăugăm carnea dorită (pui, vită, porc, curcan). Mixăm până devine o pastă omogenă.
Turnăm compoziția obținută într-un bol și adăugăm măslinele sau ce doriți voi (cum am scris la Pasul 1) și cele 2 linguri de pătrunjel verde (eu am avut congelat). Amestecăm bine.
Apoi întindem pe masă folie alimentară în 3-4 straturi, turnăm compoziția și-i dăm formă de rulou. Strângem foarte bine și legăm la ambele capete.
Ruloul îl învelim bine și în folie de aluminiu și-l închidem bine la capete. Apoi se pune la fiert într-o oală în apă rece și se lasă 35-45 de minute de când începe să fiarbă apa. Folia de aluminiu se înnegrește, dar e bine că nu ajunge în contact cu carnea. Se scoate - atenție că e greu - cu o paletă și se elimină folia de aluminiu, lăsându-se să se răcească în folia alimentară. Când s-a răcit se introduce în frigider (tot în folie) și se lasă cel puțin 4 ore.
Apoi îl feliem și-l servim ca gustare sau la micul dejun. Se păstrează în frigider învelit în plastic 4 zile. După cum vedeți nu conține nimic chimic, are o cantitate mică de ulei și se fierbe. Deci, sănătos. Vă doresc
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.