Stiu ca multora nu le place conopida, mai ales fiarta. Nici eu nu ma omor dupa ea, dar in aceasta combinatie cu oua si mustar parca o invioreaza si chiar ca-mi place. Se pregateste foarte simplu si se poate consuma ca aperitiv, sau ca o garnitura langa o friptura. Sosul seamana cu cel de maioneza, dar nu este chiar maioneza clasica. Se face extrem de repede. Este o salata simpla, ieftina, rapida. Luati si savurati.
De aceste ingrediente avem nevoie. Conopida de marime medie, se spala f.bine,se rupe buchetele si se pune in apa fiertinte cu sare. Se lasa sa fiarba dar nu de tot, sa ramana mai crocanta aprox.10-15 minute. 2 oua de fierb,se taie in 2 si se scot galbenusurile.
Pregatim sosul: Intr-un bol zdrobim cele 2 galbensuri ,peste ele pui albusul crud si amesteci, adaugi acuma putina sare si jumatate din cantitatea de ulei. Amesteci bine pana devine ca o maioneza.
Adaugam mustarul, zeama de lamaie si amestecam. Apoi restul de ulei, si de sare si piperul proaspat macinat. Albusurile se taie patratele mici si se adauga peste sosul format, impreuna cu frunza de partrunjel taiata marunt. Se omogenizeaza foarte bine.
Pe o farfurie pui buchetelele de conopida si o acoperi cu sosul de oua cu mustar.
Gata si salatica noastra. Nu ca a fost simpla ? Le-am concentrat sa nu scriu atatia pasi, dar sunt sigura ca ati inteles fiind usor de facut. Daca doriti sa o serviti ca aperitiv, puteti zdrobi conopida ,o amestecati cu acest sos si faceti niste tartine.Sau in acest sos (daca nu aveti intalnire),puteti adauga putin usturoi zdrobit ) Va doresc spor la gatit si
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.