Vinete pentru musaca la borcan

Vinete  pentru  musaca  la  borcan

De cativa ani ma tot pregatesc sa postez aceasta reteta de vinete la borcan, si constat ca a trecut sezonul si aman pentru la anul si tot asa. Acuma cand mai puteti gasi cateva vinete pe piata si nu aveti loc in frigider, si daca va place musacaua de vinete, puteti sa o faceti cu incredere. Se face foarte simplu si e tare buna la iarna. Reteta o am de la bunica mea si vinetele se tin si 2 ani.

Ingrediente

Vinete
2.5 kg
Rosii
2 kg
Ulei
250 ml
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele si rosiile se spala. Se aleg vinete potrivite ca marime in asa fel ca feliile sa incapa pe gura borcanului.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 1
Pas 2

Vinetele se taie felii de aprox.6-7 mm,se sareaza si se lasa la scurs 20 de minute. Apoi se sterg cu prosoape de hartie.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 2
Pas 3

Rosiile se cresteaza putin se pun in apa fierbinte si se stinge focul. Se curata de coaja.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 3
Pas 4

Intr-o tigaie se pune ulei si cand este fierbinte si prajesc feliile de vinete pe ambele parti, dar nu f. mult, numai sa se inmoaie putin.Eu lucrez cu 2 tavi si merge foarte repede.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 4
Pas 5

Vinetele se pun la scurs intr-o strecuratoare si rosiile se taie felii. Vreau sa va spun ca aceasta reteta este pentru vinete, deci rosiile sunt mai putine si la iarna mai cumparam cateva daca nu ne ajung.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 5
Pas 6

Incepem sa umplem borcanele.Punem cateva vinete,3-4 unele peste altele si apoi 1-2 felii de rosii si tot asa pana le sus. Adaugam si sucul care s-a scurs de la rosii. Si apoi inchidem bine borcanele. Reteta originala este exact asa. Adica nu se pune nici un alt lichid, apa, ulei suc de rosii, nimic. Eu insa cateodata pun putin suc de rosii, dar nu e nevoie. Faceti cum doriti.

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 6
Pas 7

Apoi borcanele se fierb in bain-marie (dunst), 30 de minute de cand incepe sa fiarba apa. Se scot imediat si se acopera cu o patura. Eu asa fac ca mi se pare ca se racesc mai incet decat in oala cu apa. GATA. Foarte simplu si repede. Si apoi iarna facem o musaca de vinete tare buna. Din aceasta cantitate de mai sus ies 5 borcane de 700 gr.

POFTA BUNA !

Vinete  pentru  musaca  la  borcan - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Conserve

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !