Rețeta aceasta am aflat-o la o emisiune TV mai demult, prima dată când am preparat-o și văzând-o, fata mea cea mare a numit-o "prăjitura galbenă". Se face cu puține ingrediente, este un desert rapid și delicios!
Pregătim ingredientele. Untul să fie la temperatura camerei.
Se bate bine cu un tel untul și zahărul.
Se adaugă ouăle, unul câte unul, și amestecăm bine.
Punem cele 2 pliculețe de zahăr vanilat și coaja rasă de la 2 lămâi.
Adăugăm făina și praful de copt și amestecăm bine, compoziția trebuie să fie ca o smântână densă.
Pentru această rețetă am folosit o tavă de 30x25cm tapetată cu hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă și o întindem uniform.
Lăsăm prăjitura la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 45 min, pe treapta din mijloc. După ce este gata, o lăsăm să se răcească, opțional se poate pudra cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.