Macrou umplut cu cartofi si rosii

reteta postata de

Cred ca este cea mai simpla reteta de peste umplut. Pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Cu ingrediente accesibile tuturor si foarte putine. Precis veti fi incantati dupa ce o veti manca. Macroul este un peste gustos, aromat si cu gust placut.

Ingrediente
Macrou
2 buc
Cartofi
1 buc
Rosii
1 buc
Ceapa
1 buc
Cascaval
100 g
Lamaie
1 buc
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Piper negru
0.5 lingurite
dupa gust
Condiment pt peste
0.5 lingurite
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Eu am facut numai 1 macrou pentru mine,dar toate ingredientele sunt pentru 2. Spalati bine pestele si taiati aripioarele.

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 1
Pas 2

Faceti cate o taietura de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fara sa ajungeti cu cutitul pana jos (la burta).Scoateti coloana vertebrala si maruntaiele. Spalati bine cu apa rece, si stropiti interiorul cu suc de lamaine. Puneti pestele intr-o tava pe hartie de copt (reteta originala e pe folie de Al) unsa cu putin ulei. Sarati, piperati si adaugati si condimentele de peste daca doriti in interiorul lui.

 

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 2
Pas 3

Curatati cartoful, ceapa si spalati toate legumele.

 

 

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 3
Pas 4

Taiati cartoful,ceapa, si rosia cubulete.  Amestecati-le.

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 4
Pas 5

Umpleti pestele cu ele.

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 5
Pas 6

Radeti cascavalul pe razatoarea mare si presarati-l peste umplutura (eu avand numai un peste mi-a ramas umplutura si am pus-o si pe ea in tava). Coaceti pestele in cuptorul preincalzit la 180 gr.C, timp de 40 minute.

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 6
Pas 7

Gata. Nu ca a fost simplu ? Va doresc

POFTA  BUNA !

Macrou  umplut  cu  cartofi  si  rosii - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 portii ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min