Cred ca este cea mai simpla reteta de peste umplut. Pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Cu ingrediente accesibile tuturor si foarte putine. Precis veti fi incantati dupa ce o veti manca. Macroul este un peste gustos, aromat si cu gust placut.
Eu am facut numai 1 macrou pentru mine,dar toate ingredientele sunt pentru 2. Spalati bine pestele si taiati aripioarele.
Faceti cate o taietura de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fara sa ajungeti cu cutitul pana jos (la burta).Scoateti coloana vertebrala si maruntaiele. Spalati bine cu apa rece, si stropiti interiorul cu suc de lamaine. Puneti pestele intr-o tava pe hartie de copt (reteta originala e pe folie de Al) unsa cu putin ulei. Sarati, piperati si adaugati si condimentele de peste daca doriti in interiorul lui.
Curatati cartoful, ceapa si spalati toate legumele.
Taiati cartoful,ceapa, si rosia cubulete. Amestecati-le.
Umpleti pestele cu ele.
Radeti cascavalul pe razatoarea mare si presarati-l peste umplutura (eu avand numai un peste mi-a ramas umplutura si am pus-o si pe ea in tava). Coaceti pestele in cuptorul preincalzit la 180 gr.C, timp de 40 minute.
Gata. Nu ca a fost simplu ? Va doresc
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.