Cred că este cea mai simplă rețetă de pește umplut. Pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Cu ingrediente accesibile tuturor și foarte puține. Precis veți fi încântați după ce o veți mânca. Macroul este un pește gustos, aromat și cu gust plăcut.
Eu am făcut numai 1 macrou pentru mine, dar toate ingredientele sunt pentru 2. Spălați bine peștele și tăiați aripioarele.
Faceți câte o tăietură de o parte și de alta a coloanei vertebrale, fără să ajungeți cu cuțitul până jos (la burtă). Scoateți coloana vertebrală și măruntaiele. Spălați bine cu apă rece, și stropiți interiorul cu suc de lămâie. Puneți peștele într-o tavă pe hârtie de copt (rețeta originală e pe folie de Al) unsă cu puțin ulei. Sărați, piperați și adăugați și condimentele de pește dacă doriți în interiorul lui.
Curațați cartoful, ceapa și spălați toate legumele.
Tăiați cartoful, ceapa, și roșia cubulețe. Amestecați-le.
Umpleți peștele cu ele.
Radeți cașcavalul pe răzătoarea mare și presărați-l peste umplutură (eu având numai un pește mi-a rămas umplutura și am pus-o și pe ea în tava). Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit la 180 gr.C, timp de 40 minute.
Gata. Nu că a fost simplu? Vă doresc
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.