Este un ghiveci de legume foarte sanatos si gustos care se poate face la tigaie sau in cuptor. Are mai multe denumiri si se mai spune si Shakshuka si-si are originea in sudul Africii, dar a devenit un fel popular si in Orientul Apropiat sau Mijlociu (Israel, Turcia), Se prepara foarte repede,este considerat un mic dejun, dar poate fi servit si la pranz sau cina, cand ii putem adauga la sfarsit putina branza.
Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa curatata, spalata si taiata Julien si lasam cam 5 minute sa devina transparenta
Adaugam si ardeii si amestecam bine, vreo 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugam rosiile taiate patratele sau 400 gr. cubulete din conserva si amestecam bine.
Adaugam si jumatate de lingurita de zahar ca sa mai estompeze acreala de la rosii
Punem ardeiul iute taiat cerculete, sare, piper si amestecam.
Lasam sa scada lichidul.
Cu o lingura de lemn facem o adancitura si punem 1 ou.
Punem pe rand cate oua dorim.
Acoperim cu capac si lasam pe soba 5 minute sau in cuptor 10 minute. Ideal ar fi ca albusul sa fie tare si galbenusul moale
Am facut de mai multe ori si pozele sunt luate din alte momente.
Acest Menemen se poate servi cu un sos f. simplu de facut: 6 linguri de iaurt se amesteca cu 2 catei de usturoi zdrobiti si o jumatate de legatura de frunza de patrunjel tocat marut.
Acesta este sosul amestecat in care puteti adauga si putina sare.
Acesta este preparatul meu, care dupa cum vedeti se face foarte repede dimineata.
POFTA BUNA
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.