Este o reteta rapida, foarte simplu de facut si delicioasa.
Dovleceii se spala, se taie cuburi si se pun intr-o strecuratoare. Se sareaza cu 2 lingurite de sare, se amesteca si se lasa 20 de minute ca sa-si lase apa.
Dupa cele 20 de minute ii apasam putin cu mana in strecuratoare sa se mai scurga apa, si-i mutam intr-un bol. Peste ei punem 2 Linguri de pesmet,
Adaugam trei sfert din cascaval, lasand un sfert pentru deasupra.
Adaugam ouale, piperul si daca e cazul si putina sare. Depinde de ce branza ati pus. Telemeaua fiind sarata.
Amestecati bine.
La sfarsit se adauga 400 gr. de samantana sau iaurt.
Cel mai bine e sa adaugati cate 200 din fiecare. Daca puneti numai smantana va fi mai dulce, daca puneti numai iaurt va fi mai acrisoara.
Tava cu dimensiunea de 20/30 cm se unge cu untul si se presara 2 linguri de pesmet. Rasturman in ea tot continutul si nivelam bine. Bagam in cuptorul preincalzit la 180 gr.si lasam 30 minute pentru inceput.
Dupa 30 de minute scoatem si verificam cu o scobitoare daca dovleceii sunt moi, Daca nu, ii mai lasam putin
Daca dovleceii sunt moi punem peste ei restul de cascaval (parmezan, telemea) si reintroducem in cuptor pentru alte 10 minute cat sa prinda o crusta rumena.
Asa arata cand este gata.
Aceasta reteta o puteti face tot timpul anului deoarece dovlecei se gasesc tot timpul.
Va doresc:POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.