Este o rețetă rapidă, foarte simplu de făcut și delicioasă.
Dovleceii se spală, se taie cuburi și se pun într-o strecurătoare. Se sărează cu 2 lingurițe de sare, se amestecă și se lasă 20 de minute ca să-și lase apa.
După cele 20 de minute îi apăsăm puțin cu mâna în strecurătoare să se mai scurgă apa și-i mutăm într-un bol. Peste ei punem 2 linguri de pesmet,
Adăugăm trei sferturi din cașcaval, lăsând un sfert pentru deasupra.
Adăugăm ouăle, piperul și dacă e cazul și puțină sare. Depinde de ce brânză ați pus. Telemeaua fiind sărată.
Amestecați bine.
La sfârșit se adaugă 400 gr. de smântână sau iaurt.
Cel mai bine e să adăugați câte 200 din fiecare. Dacă puneți numai smântână va fi mai dulce, dacă puneți numai iaurt va fi mai acrișoară.
Tava cu dimensiunea de 20/30 cm se unge cu untul și se presară 2 linguri de pesmet. Răsturnăm în ea tot conținutul și nivelăm bine. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 gr. și lăsăm 30 minute pentru început.
După 30 de minute scoatem și verificăm cu o scobitoare dacă dovleceii sunt moi. Dacă nu, îi mai lăsăm puțin.
Dacă dovleceii sunt moi punem peste ei restul de cașcaval (parmezan, telemea) și reintroducem în cuptor pentru alte 10 minute cât să prindă o crustă rumenă.
Așa arată când este gata.
Această rețetă o puteți face tot timpul anului deoarece dovleceii se găsesc tot timpul.
Vă doresc: POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.