Friptura de porc

reteta postata de

O friptura delicioasa si usor de facut!

O recomand cu mare placere!

Ingrediente
Carne de porc(pulpa)
1 kg
Umplutura cu panceta afumata
400 g
Panceta afumata = bacon
Patrunjel verde
1 buc
o legatura
Piper negru
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Foaie de dafin
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea se spala,se lasa sa se scurga.

Carnea se umple cu umplutura formata din panceta afumata,patrunjel verde tocat,usturoi granulat,piper si sare.Gaura in umplutura se face cu cutitul special de facut gauri in carne.

Apoi optional puteti inveli friptura cu felii de panceta afumata,o legati cu sfoara alimentara si ii puneti o frunza de dafin desupra.

Friptura se lasa la cuptor,pana se rumeneste frumos,la 180 grade.

 

Friptura de porc - Pas 1
Pas 2

Cand este gata,se serveste calda cu garnitura de piure,legume asortate,depinde de preferinta fiecaruia.

Eu am facut garnitura de legume asortate.

Friptura de porc - Pas 2

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min