Budincă de paste

rețeta postată de

O rețetă deosebit de simplă, gustoasă și ingenioasă. Perfectă pentru zilele în care sunteți în pană de timp și idei.

Recomand cu încredere, mai ales că a trecut testul cel mai important - soțul meu :) A spus că este o combinație perfectă.

Se poate adăuga și ceapă în momentul călirii cărnii cu ciupercile, eu nu am pus pentru că soțului nu-i place ceapa.

Ingrediente
Carne de pui
300 g
   
Paste grâu dur
300 g
   
Ciuperci conservate
1 buc
cutie
Cașcaval clasic
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
25 g
   
Sare
2 lingurite
   
Piper
1 lingurita
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea spălată și măruntită se călește sub capac în jur de 10 min, se adaugă ciupercile, se mai călește un pic și se adaugă sarea, piperul și busuiocul.

Budincă de paste - Pas 1
Pas 2

În același timp se fierb pastele în apă cu sare. După ce s-au fiert se amestecă cu carnea și ciupercile călite și se pun într-un vas de yena.

Budincă de paste - Pas 2
Pas 3

Se rade cașcavalul deasupra și se pun la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Budincă de paste - Pas 3
Pas 4

Sunt gata când cașcavalul s-a topit și s-a rumenit un pic.

Budincă de paste - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min