Suberek cu branza

Suberek cu branza

Suberek - un aperitiv care se poate servi atat cald cat si rece cu o cana de lapte batut.

Umplutura poate fi dupa gust: carne, branza, legume.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
Oua
2 buc
Cascaval clasic
100 g
Branza telemea
200 g

Pasi de urmat

Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Suberek cu branza - Pas 1
Pas 2

Faina se amesteca cu un ou, putina sare si apa cat sa se formeze un aluat elastic.

Suberek cu branza - Pas 2
Pas 3

Aluatul se tine putin la frigider, cat se pregateste umplutura.

Suberek cu branza - Pas 3
Pas 4

Umplutura: se rade branza , se amesteca cu un ou si sare dupa gust. O sa fie cam tare , dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.

Suberek cu branza - Pas 4
Pas 5

Se intind foile, nu foarte mari, subtiri si se umplu cu branza.

Suberek cu branza - Pas 5
Pas 6

Se apasa cu furculita pe margini pentru a nu se desface si se inteapa putin deasupra pentru a nu bubui in tigaie.

Suberek cu branza - Pas 6
Pas 7

Se prajesc in ulei incins - OBLIGATORIU!!!!

Daca uleiul nu este incins, placintelele vor absorbi mult ulei si vor fi gretoase.

Suberek cu branza - Pas 7
Pas 8

Se servesc atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca sa fac cu carne.

Pofta buna!

Suberek cu branza - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 03 Feb 2011, 09:27

Foarte tare Lavi! Si pozele si pasii si Suberek-ul! Cate bucati iti ies din aceste cantitati?

Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 09:50

multumesc Lena!

ies in jur de 14 bucati.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 07 Feb 2011, 14:09

Buna ziua! Dar la ce se foloseste cascavalul ???

lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 07 Feb 2011, 15:51

Cred ca se amesteca cascavalul cu branza din umplutura, ca s-o faca mai gustoasa.

Lavi
Lavi 07 Feb 2011, 16:00

cascavalul se amesteca cu branza, poti sa nu pui.............faci cu ce branzaturi ai prin frigider.

miriamfloryol
miriamfloryol 17 Feb 2011, 13:45

da e foarte buna , eu am incercat cu cartofi si ceapa calite in tigaie ,,restul este la fel ca in reteta este ft buna ,,,,,,,

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 03 Mar 2011, 13:57

Eh, fetelor, cu reteta asta mi-ati trezit niste amintiri foarte placute! In copilarie am avut oaspeti din sudul Moldovei, care au gatit astfel de placintele. Au fost si cu branza (dulce, cu marar), si cu praz (preferatele mele). De la ei am invatat sa pun 1-2 linguri de ulei in aluat. Apoi intind tot aluatul ca pentru coltunasi. Doar ca se poate intinde atat pe faina, cat si pe ulei (cred ca il intinzi mai subtire daca ungi masa/ facaletul cu ulei. Se ia o farfurie cu diametru aproximativ egal cu al tigaii. Se presara marginile farfuriei cu faina si se "taie" cu farfuria direct aluatul intins de pe masa. Puteti folosi si un cutit. In acest fel placintutele ies rotunde si cat de cat egale. Apoi cercul de aluat se ia in maini, si se intinde usor de margini, apoi rotesti pe centru, ca o pizza italiana. Se pune compozitia in mijloc si se lipesc marginile. Ei, cu lipitul e un secret. Se lipesc marginile ca si cum ai uni degetele sa faci cruciulita, sa te inchini in biserica. Se pun 2 degete pe marginea de la aluat (aratator si de mijloc), iar cu degetul mare impingi marginea semicercului intre cele 2 degete. Se va primi o marginuta in relief, aspectuoasa si crocanta dupa prajire. Eh, ce emotii pozitive mi-a adus reteta! Mersi Lena pentru site si mersi Lavi pentru postare!!!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 03 Mar 2011, 14:19

Tatiana, o sa tin minte trucurile tale, iar data viitoare voi tine cont de ele!

tiki
tiki 15 Dec 2013, 21:39

Buna. Aceste Suberek imi amintesc de Constanta, Mangalia unde mergeam in tinerete si stateam la coada sa se faca. F.bune,dar nu stiu de ce marginile erau tari. Pe unele le-am fript mai mult,pe altele mai putin si tot tari au fost.Le-am si acoperit sa se abureasca,dar....... Asta e. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
gabip
gabip 01 Aug 2015, 18:46

Suberek la Mangalia mai gasiti si acum, la piata de legume, vizavi, tot coada e!. Foarte bun!

Colibri
Colibri 02 Jul 2019, 13:56

Sunt convinsa ca este o reteta foarte buna, insa nu se poate numi "suberek". Acesta se face numai cu carne tocata in amestec cu ceapa. Locuiesc in Dobrogea, unde este o mancare obisnuita in casele tataresti, de aceea am venit cu aceasta precizare :).