Suberek - un aperitiv care se poate servi atat cald cat si rece cu o cana de lapte batut.
Umplutura poate fi dupa gust: carne, branza, legume.
Se pregatesc ingredientele.
Faina se amesteca cu un ou, putina sare si apa cat sa se formeze un aluat elastic.
Aluatul se tine putin la frigider, cat se pregateste umplutura.
Umplutura: se rade branza , se amesteca cu un ou si sare dupa gust. O sa fie cam tare , dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.
Se intind foile, nu foarte mari, subtiri si se umplu cu branza.
Se apasa cu furculita pe margini pentru a nu se desface si se inteapa putin deasupra pentru a nu bubui in tigaie.
Se prajesc in ulei incins - OBLIGATORIU!!!!
Daca uleiul nu este incins, placintelele vor absorbi mult ulei si vor fi gretoase.
Se servesc atat calde cat si reci.
Data viitoare voi incerca sa fac cu carne.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.