Suberek - un aperitiv care se poate servi atât cald cât și rece cu o cană de lapte bătut.
Umplutura poate fi după gust: carne, brânză, legume.
Se pregătesc ingredientele.
Făina se amestecă cu un ou, puțină sare și apă cât să se formeze un aluat elastic.
Aluatul se ține puțin la frigider, cât se pregătește umplutura.
Umplutura: se rade brânza, se amestecă cu un ou și sare după gust. O să fie cam tare, dar nu vă speriați, așa trebuie să fie.
Se întind foile, nu foarte mari, subțiri și se umplu cu brânză.
Se apasă cu furculița pe margini pentru a nu se desface și se înțeapă puțin deasupra pentru a nu bubui în tigaie.
Se prăjesc în ulei încins - OBLIGATORIU!!!!
Dacă uleiul nu este încins, plăcintelele vor absorbi mult ulei și vor fi grețoase.
Se servesc atât calde cât și reci.
Data viitoare voi încerca să fac cu carne.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.