Suberek cu branza

reteta postata de

Suberek - un aperitiv care se poate servi atat cald cat si rece cu o cana de lapte batut.

Umplutura poate fi dupa gust: carne, branza, legume.

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
500 g
Oua
2 buc
Cascaval clasic
100 g
Branza telemea
200 g
Pasi de urmat
Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Suberek cu branza - Pas 1
Pas 2

Faina se amesteca cu un ou, putina sare si apa cat sa se formeze un aluat elastic.

Suberek cu branza - Pas 2
Pas 3

Aluatul se tine putin la frigider, cat se pregateste umplutura.

Suberek cu branza - Pas 3
Pas 4

Umplutura: se rade branza , se amesteca cu un ou si sare dupa gust. O sa fie cam tare , dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.

Suberek cu branza - Pas 4
Pas 5

Se intind foile, nu foarte mari, subtiri si se umplu cu branza.

Suberek cu branza - Pas 5
Pas 6

Se apasa cu furculita pe margini pentru a nu se desface si se inteapa putin deasupra pentru a nu bubui in tigaie.

Suberek cu branza - Pas 6
Pas 7

Se prajesc in ulei incins - OBLIGATORIU!!!!

Daca uleiul nu este incins, placintelele vor absorbi mult ulei si vor fi gretoase.

Suberek cu branza - Pas 7
Pas 8

Se servesc atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca sa fac cu carne.

Pofta buna!

Suberek cu branza - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min