Erbazzone Fritto

rețeta postată de

M-am gândit să vă împărtășesc și vouă o rețetă italiană și anume Erbazzone Fritto adică Frunze de sfeclă prăjită! În Italia se prepară de obicei toamna când sunt frunzele de sfeclă abia crescute, pentru că sunt bune cele proaspete!

În România nu se obișnuiește să se mănânce aceste chifteluțe! Dar sunt foarte bune!

Merită să încercați!

P.S - Frunzele de sfeclă se pot înlocui cu frunze proaspete de spanac!

Ingrediente
Frunze de sfeclă
1 kg
sau frunze de spanac
Parmezan
150 g
   
Pesmet
50 g
   
Făină albă
2 linguri
   
Ouă
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
pentru frigere, puteți folosi și unt sau untură în loc de ulei
Condimente
1 lingurita
la alegerea dvs, eu am pus piper, usturoi granulat
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Frunzele de sfeclă se curăță de codițe, se spală bine.

 

Se pun întregi frunzele într-o cratiță cu apă clocotită.

 

Erbazzone Fritto - Pas 1
Pas 2

Se clocotesc puțin, până se înmoaie frunzele, asemănător ca la frunzele de spanac.

Se scot frunzele și se lasă la scurs.

 

Erbazzone Fritto - Pas 2
Pas 3

După ce s-au scurs bine, frunzele de sfeclă se amestecă cu parmezanul ras, pesmetul, ouăle bătute și făina cernută.

Se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se adaugă condimentele și se mai amestecă puțin până devine o pastă numai bună de a forma chiftele.

Erbazzone Fritto - Pas 3
Pas 4

Se pune tigaia la încins cu ulei și luați cu o lingură din compoziție sau le formați ușor în mână și se pun la prăjit.

Se prăjesc pe ambele părți.

Se servesc imediat calde cu orice tip de salsa vă place.

 

Poftă Bună!

 

Erbazzone Fritto - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-15 buc)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min