M-am gândit să vă împărtășesc și vouă o rețetă italiană și anume Erbazzone Fritto adică Frunze de sfeclă prăjită! În Italia se prepară de obicei toamna când sunt frunzele de sfeclă abia crescute, pentru că sunt bune cele proaspete!
În România nu se obișnuiește să se mănânce aceste chifteluțe! Dar sunt foarte bune!
Merită să încercați!
P.S - Frunzele de sfeclă se pot înlocui cu frunze proaspete de spanac!
Frunzele de sfeclă se curăță de codițe, se spală bine.
Se pun întregi frunzele într-o cratiță cu apă clocotită.
Se clocotesc puțin, până se înmoaie frunzele, asemănător ca la frunzele de spanac.
Se scot frunzele și se lasă la scurs.
După ce s-au scurs bine, frunzele de sfeclă se amestecă cu parmezanul ras, pesmetul, ouăle bătute și făina cernută.
Se amestecă bine să nu se facă cocoloașe, apoi se adaugă condimentele și se mai amestecă puțin până devine o pastă numai bună de a forma chiftele.
Se pune tigaia la încins cu ulei și luați cu o lingură din compoziție sau le formați ușor în mână și se pun la prăjit.
Se prăjesc pe ambele părți.
Se servesc imediat calde cu orice tip de salsa vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.