Un desert deosebit, pentru orice ocazie!
Se pregatesc ingredientele.
Pregatim foile:
Se incorporeaza 100g unt in faina, se adauga zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, smantana si 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios.Se imparte in 3 si se tine la frigider cat pregatim crema, dupa care se intind si se coc pe hartie de copt sau pe fundul unei tavi.
Pregatim crema:
Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, se adauga 10 linguri de faina si cateva linguri de lapte.Restul de lapte se pune pe foc.
Cand laptele este cald se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor.Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.
Albusurile se bat spuma tare si se toarna peste crema amestecand repede.
Coacem foile.
Umplem foile cu crema din belsug si dam prajitura la rece cateva ore. Indicat ar fi sa se faca prajitura seara si sa o lasati la rece pana a doua zi, ca sa intre crema in foi.
Taiem marginile si portionam prajitura dupa preferinte si o decoram cu nuca de cocos.
Pofta mare!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.