Cremsnit scotian

reteta postata de

Un desert deosebit, pentru orice ocazie!

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
300 g
si inca 10 linguri pentru crema
Unt
250 g
sau margarina
Zahar pudra
50 g
Oua
4 buc
Praf de copt
1 buc
Smantana
60 g
Lapte
1 l
pentru crema
Zahar
250 g
Esenta de vanilie
2 buc
Nuca de cocos
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Cremsnit scotian - Pas 1
Pas 2

Pregatim foile:

Se incorporeaza 100g unt in faina, se adauga zaharul pudra, 1 ou, praful de copt, smantana si 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie moale chiar lipicios.Se imparte in 3 si se tine la frigider cat pregatim crema, dupa care se intind si se coc pe  hartie de copt sau pe fundul unei tavi.

Cremsnit scotian - Pas 2
Pas 3

Pregatim crema:

Galbenusurile se freaca cu 250g zahar, se adauga 10 linguri de faina si cateva linguri de lapte.Restul de lapte se pune pe foc.

Cremsnit scotian - Pas 3
Pas 4

Cand laptele este cald se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor.Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema.

Cremsnit scotian - Pas 4
Pas 5

Albusurile se bat spuma tare si se toarna peste crema  amestecand repede.

Cremsnit scotian - Pas 5
Pas 6

Coacem foile.

Cremsnit scotian - Pas 6
Pas 7

Umplem foile cu crema din belsug si dam prajitura la rece cateva ore. Indicat ar fi sa se faca prajitura seara si sa o lasati la rece pana a doua zi, ca sa intre crema in foi.

Cremsnit scotian - Pas 7
Pas 8

Taiem marginile si portionam prajitura dupa preferinte si o decoram cu nuca de cocos.

Pofta mare!

Cremsnit scotian - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 80 min