Cremsnit scoțian

rețeta postată de

Un desert deosebit, pentru orice ocazie!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
300 g
și încă 10 linguri pentru cremă
Unt
250 g
sau margarină
Zahăr pudră
50 g
   
Ouă
4 buc
   
Praf de copt
1 buc
   
Smântână
60 g
   
Lapte
1 l
pentru cremă
Zahăr
250 g
   
Esență de vanilie
2 buc
   
Nucă de cocos
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Se pregătesc ingredientele.

Cremsnit scoțian - Pas 1
Pas 2

Pregătim foile:

Se încorporează 100g unt în făină, se adaugă zahărul pudră, 1 ou, praful de copt, smântâna și 2 linguri de lapte. Aluatul trebuie să fie moale chiar lipicios. Se împarte în 3 și se ține la frigider cât pregătim crema, după care se întind și se coc pe hârtie de copt sau pe fundul unei tăvi.

Cremsnit scoțian - Pas 2
Pas 3

Pregătim crema:

Gălbenușurile se freacă cu 250g zahăr, se adaugă 10 linguri de făină și câteva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc.

Cremsnit scoțian - Pas 3
Pas 4

Când laptele este cald se toarnă compoziția de gălbenușuri și se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă crema.

Cremsnit scoțian - Pas 4
Pas 5

Albușurile se bat spumă tare și se toarnă peste cremă amestecând repede.

Cremsnit scoțian - Pas 5
Pas 6

Coacem foile.

Cremsnit scoțian - Pas 6
Pas 7

Umplem foile cu cremă din belșug și dăm prăjitura la rece câteva ore. Indicat ar fi să se facă prăjitura seara și să o lăsați la rece până a doua zi, ca să intre crema în foi.

Cremsnit scoțian - Pas 7
Pas 8

Tăiem marginile și portionăm prăjitura după preferințe și o decorăm cu nucă de cocos.

Poftă mare!

Cremsnit scoțian - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 80 min