În week-end am avut poftă de pește și cum nu am găsit păstrăv am cumpărat macrou și l-am făcut cu mujdei, mămăliguță și multă lămâie.
Pregătim ingredientele.
Peștele se porționează, se dă prin făină și se pune la prăjit în ulei încins.
Mujdeiul: Pisăm usturoi, adăugăm sare și îl frecăm ca la maioneză cu puțin ulei.
Mămăliguța: punem apă la fiert și când fierbe turnăm o parte din mălai, punem sare după gust și așteptăm să fiarbă. O amestecăm continuu cu o lingură de lemn sau un făcăleț .
Mai adăugăm mălai, depinde cum vă place, mai tare sau mai moale, o lăsăm să fiarbă și o răsturnăm într-un castron.
Servim cu multă lămâie.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.