O rețetă rapidă și ușor de făcut!
Când nu aveți timp și ați dori să mâncați ceva sărat, vă recomand să faceți pateute cu brânză!
Cu numai câteva ingrediente, preparăm imediat pateurile!
Foaia de foietaj, o întindem și o tăiem în pătrățele.
Mi-au ieșit 15 pătrățele.
Preparam compoziția: într-un bol mărunțim brânza cu furculita, adăugăm oul și amestecăm bine, o compoziție potrivită de umplut pateuri.
Atenție să nu fie prea lichidă ca va curge din pateuri!
Separat, în alt bol batem oul de uns deasupra.
Luăm cu o linguriță din compoziție și punem în fiecare pătrățel.
După ce am pus compoziția în fiecare pătrățel, se împăturesc, pe margini se apasă cu furculița ca să nu curgă compoziția.
Le așezăm pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem pe fiecare cu ou.
Opțional puteți presăra semințe de susan, chimen etc.
Eu le-am lăsat de această dată simple.
Se coc circa 20-25 min la 180 grade.
După ce s-au rumenit ușor deasupra se scot din cuptor.
Se servesc imediat calde!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.