Pateuri cu branza

reteta postata de

O reteta rapida si usor de facut!

Cand nu aveti timp si ati dori sa mancati ceva sarat, va recomand sa faceti pateute cu branza!

Ingrediente
Aluat foietaj
1 buc
Branza feta
150 g
sau telemea
Oua
2 buc
unul pentru compozitie si unul pentru uns deasupra pateurile
Seminte de susan
20 g
optional presarati desupra seminte de susan sau chimen.
Pasi de urmat
Pas 1

 Cu numai cateva ingrediente,preparam imediat pateurile!

Pateuri cu branza - Pas 1
Pas 2

 Foaia de foietaj, o intindem si o taiem in patratele.

Mi-au iesit 15 patratele.

Preparam compozitia: intr-un bol maruntim branza cu furculita, adaugam oul si amestecam bine, o compozitie potrivita de umplut pateuri.

Atentie sa nu fie prea lichida ca va curge din pateuri!

Separat in alt bol batem oul de uns deasupra.

Luam cu o lingurita din compozitie si punem in fiecare patratel.

Pateuri cu branza - Pas 2
Pas 3

Dupa ce am pus compozitia in fiecare patratel,se inpaturesc, pe margini se apasa cu furculita ca sa nu curga compozitia.

Le asezam pe o tava de cuptor tapeta cu hartie de copt si le ungem pe fiecare cu ou.

Optional puteti presara seminte de susan,chimen etc

Eu le-am lasat de aceasta data simple.

Se coc circa 20-25 min la 180 grade.

Pateuri cu branza - Pas 3
Pas 4

Dupa ce s-au rumenit usor deasupra se scot din cuptor.

 

Pateuri cu branza - Pas 4
Pas 5

Se servesc imediat calde!

Pofta Buna!

Pateuri cu branza - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc ()
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min