Pateuri cu brânză

rețeta postată de

O rețetă rapidă și ușor de făcut!

Când nu aveți timp și ați dori să mâncați ceva sărat, vă recomand să faceți pateute cu brânză!

Ingrediente
Aluat foietaj
1 buc
Brânză feta
150 g
sau telemea
Ouă
2 buc
unul pentru compoziție și unul pentru uns deasupra pateurile
Semințe de susan
20 g
opțional presărați desupra semințe de susan sau chimen.
Pași de urmat
Pas 1

Cu numai câteva ingrediente, preparăm imediat pateurile!

Pateuri cu brânză - Pas 1
Pas 2

Foaia de foietaj, o întindem și o tăiem în pătrățele.

Mi-au ieșit 15 pătrățele.

Preparam compoziția: într-un bol mărunțim brânza cu furculita, adăugăm oul și amestecăm bine, o compoziție potrivită de umplut pateuri.

Atenție să nu fie prea lichidă ca va curge din pateuri!

Separat, în alt bol batem oul de uns deasupra.

Luăm cu o linguriță din compoziție și punem în fiecare pătrățel.

Pateuri cu brânză - Pas 2
Pas 3

După ce am pus compoziția în fiecare pătrățel, se împăturesc, pe margini se apasă cu furculița ca să nu curgă compoziția.

Le așezăm pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem pe fiecare cu ou.

Opțional puteți presăra semințe de susan, chimen etc.

Eu le-am lăsat de această dată simple.

Se coc circa 20-25 min la 180 grade.

Pateuri cu brânză - Pas 3
Pas 4

După ce s-au rumenit ușor deasupra se scot din cuptor.

 

Pateuri cu brânză - Pas 4
Pas 5

Se servesc imediat calde!

Poftă Bună!

Pateuri cu brânză - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc ()
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min