Ciuperci Pleurotus pane

rețeta postată de

O rețetă simplă, rapidă și gustoasă!

Astăzi chiar nu am avut timp să gătesc și rapid am făcut ciuperci pane!

Ingrediente
Ciuperci pleurotus
1 kg
   
Ouă
2 buc
chiar și trei puteți folosi, depinde de cantitatea de ciuperci
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
pentru prăjit
Făină albă
50 g
plus, minus la cantitatea de făină, compoziţia nu trebuie să fie prea subţire
Piper
1 lingurita
și mai puţin de o linguriţă
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 1
Pas 2

Ciupercile se curăță, se spală bine și se opăresc puțin.

După ce s-au înmuiat, se scot și se pun la scurs!

Atenție, trebuie să fie scurse bine de apă!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 2
Pas 3

Am preparat compoziția pentru pane: într-un castron am pus 2 ouă, făină, sare și piper. Apoi le-am bătut bine cu furculița.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 3
Pas 4

Se ia câte o ciupercuță și se pune în compoziție, le întorceam pe ambele părți să se prindă bine compoziția de ciupercuță.

 

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 4
Pas 5

Apoi punem la prăjit ciupercile într-o tigaie cu ulei.

Se prăjesc pe ambele părți!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 5
Pas 6

Se servesc calde sau reci!

Se pot servi cu maioneză!

Poftă Bună!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min