Un tort cu o combinatie de biscuiti, branza si lamaie!
Eu l-am facut cadou acest tort, iar persoana care la primit a ramas f.incantata si de aspectul tortului si de bunatatea lui :)
Se face usor, e un desert racoritor si pe placul tuturor!
Am pregatit ingredientele si ne apucam sa facem cheesecake-ul.
Biscuiti ii maruntim la robot.
Apoi adaugum untul moale si mixam bine pana obtinem o compozitie ca niste firimituri care sta bine unita,datorita untului.
Punem totul intr-o tava cu diametru de 26, de preferabil cu inel detasabil si tasam bine cmpozitia cu fundul la un pahar.
Preparam umplutura pentru cheescake:
Se mixeaza branza de vaci, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga smantana (daca folositi crema de branza nu mai puneti smantana) si ouale pe rand. Mixati bine dupa fiecare si vom obtine o crema fina de branza.
Acesta compozitie o turnam in tava peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si compozitia sa fie ferma.
Dupa ce am oprit focul la cuptor, deschidem usa si lasam sa se racoreasca lent.
In timp ce cheesecake-ul se raceste preparam compozitia de lemon curd :
Sucul de lamaie amestecat cu zaharul se pune la fiert.
Ouale se bat usor.
Peste ele se toarna usor sucul de lamaie fierbinte, amestecand.
Se pune apoi pe foc compozitia si se amesteca usor pana la fierbere.
Se fierbe 5 min, amestecand incontinu, pana se ingroasa.
Vasul se da deoparte si adaugam untul pana se omogenizeaza.
Compozitia se muta intr-un vas curat si acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit cheesecake-ul se aseaza pe un platou si se acopera cu lemon curdul.
Apoi se orneaza cu frisca si ciocolata!
Se da la rece pentru cateva ore!
Savurati cu placere!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.