Cheesecake with lemon curd

rețeta postată de

Un tort cu o combinație de biscuiți, brânză și lămâie!

Eu l-am făcut cadou acest tort, iar persoana care l-a primit a rămas f.incântată și de aspectul tortului și de bunătatea lui :)

Se face ușor, e un desert răcoritor și pe placul tuturor!

Ingrediente
Biscuiți cu ciocolată
200 g
pt blat
Unt
100 g
pt blat
Brânză de vaci
500 g
pt umplutură, am folosit cremă de brânză, tip Philadelphia
Ouă
4 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
100 g
dacă folosiți o cremă de brânză tip Philadelphia, nu mai puneți smântână, pt că va fi prea moale compoziția
Zahăr
150 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Zahăr
150 g
pt lemon curd
Unt
100 g
pt lemon curd
Zeamă de lămâie
2 buc
zeamă de lămâie de la 2 lămâi
Ouă
2 buc
și acestea se folosesc tot pt compoziția de lemon curd
Pași de urmat
Pas 1

Am pregătit ingredientele și ne apucăm să facem cheesecake-ul.

Biscuiții îi mărunțim la robot.

Apoi adăugăm untul moale și mixăm bine până obținem o compoziție ca niște firimituri care stă bine unită, datorită untului.

Punem totul într-o tavă cu diametru de 26, de preferabil cu inel detașabil și tasăm bine compoziția cu fundul la un pahar.

Cheesecake with lemon curd - Pas 1
Pas 2

Preparăm umplutura pentru cheescake:

Se mixează brânza de vaci, împreună cu zahărul și esența de vanilie.

Se adaugă smântâna (dacă folosiți cremă de brânză nu mai puneți smântână) și ouăle pe rând. Mixați bine după fiecare și vom obține o cremă fină de brânză.

Această compoziție o turnăm în tavă peste blatul de biscuiți.

Nivelăm și dăm la cuptor la foc mediu, până începe să se rumenească frumos deasupra și compoziția să fie fermă.

Cheesecake with lemon curd - Pas 2
Pas 3

După ce am oprit focul la cuptor, deschidem ușa și lăsăm să se răcorească lent.

În timp ce cheesecake-ul se răcește preparăm compoziția de lemon curd :

Sucul de lămâie amestecat cu zahărul se pune la fiert.

Ouăle se bat ușor.

Peste ele se toarnă ușor sucul de lămâie fierbinte, amestecând.

Se pune apoi pe foc compoziția și se amestecă ușor până la fierbere.

Se fierbe 5 min, amestecând în continuu, până se îngroașă.

Vasul se dă deoparte și adăugăm untul până se omogenizează.

Compoziția se mută într-un vas curat și acoperim cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească complet.

Cheesecake with lemon curd - Pas 3
Pas 4

După ce s-a răcit cheesecake-ul se așează pe un platou și se acoperă cu lemon curdul.

Cheesecake with lemon curd - Pas 4
Pas 5

Apoi se ornează cu frișcă și ciocolată!

Se dă la rece pentru câteva ore!

Savurați cu plăcere!

Cheesecake with lemon curd - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Sursă: Miha Simiuc