Eu fac aceasta reteta mai mult cand e sezonul rosiilor, cand legumele sunt mai gustoase si mult mai sanatoase. Iese buna si iarna dar vara e mult mai gustoasa. Incerc sa va trimit cat mai multe retete cu specific grecesc. La prima vedere pare o reteta mai complicata dar nu este deloc asa.
Spalam toate legumele si le stergem de apa.Cu un cutit taiem capacelele pe care le pastram pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o lingurita scobim fiecare leguma in parte cu grija sa nu le gaurim pe lateral si pe fund ,miezul scos il punem intr-un bol mai mare.
Dupa ce am terminat de scobit legumele le asezam in tava un langa alta.
Legumele care au ramas - 1 ardei,2 rosii,1 vanata,patrunjelul,conserva de rosii si 2 cartofi - se toaca pe jumatate si se adauga in bolul in care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.
Toate aceste legume le tocam in blender nu foarte mult.
Legumele tocate le punem intr-o sita sa se scurga sucul.Trebuie sa ramana o pasta nu cu multa zeama deoarece isi vor lasa si legumele pe care le umplem.Sucul lasat de legume il pastram pentru mai tarziu
Peste legumele tocate adaugam sare,piper,cimbru lingura de zahar mai punem si putin ulei de masline in compozitie si mai adaugam si cele 11 linguri de orez.
Amestecam aceasta compozitie si cu o lingura umplem fiecare leguma in parte, la sfarsit punem si capacele.
Acum printre legume punem cei 3 cartofi ramasi pe care ii taiem cubulete mai mari.
Peste legume punem cu grija sucul care a ramas din scursul legumelor.Punem si niste ulei si apa cat sa acopere legumele.
Dam tava la cuptor pentu 60-90 minute.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.