Legume umplute

rețeta postată de

Eu fac această rețetă mai mult când e sezonul roșiilor, când legumele sunt mai gustoase și mult mai sănătoase. Iese bună și iarna dar vara e mult mai gustoasă. Încerc să vă trimit cât mai multe rețete cu specific grecesc. La prima vedere pare o rețetă mai complicată dar nu este deloc așa.

Ingrediente
Roșii proaspete
8 buc
6 roșii se folosesc pentru umplut ,iar 2 pentru tocat
Ardei verzi
4 buc
3 ardei pentru umplut, 1 pentru tocat
Vinete
2 buc
1 pentru umplut, 1 pentru tocat
Orez
11 linguri
se folosește o lingură de orez pentru fiecare legumă umplută. Eu am avut 11 legume, deci 11 linguri de orez
Sare, piper
15 g
   
Zahăr
1 lingura
   
Cimbru
1 lingura
   
Pătrunjel verde
1 buc
   
Ulei de măsline
200 ml
   
Conservă roșii tocate
1 buc
sau poți folosi roșii proaspete
Ceapă
1 buc
   
Usturoi
2 buc
   
Cartofi
5 buc
2 pentru tocat și 3 pentru pus în tavă lângă legume
Pași de urmat
Pas 1

Spălăm toate legumele și le ștergem de apă. Cu un cuțit tăiem căpăcelele pe care le păstrăm pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o linguriță scobim fiecare legumă în parte cu grijă să nu le găurim  pe lateral și pe fund, miezul scos îl punem într-un bol mai mare.

După ce am terminat de scobit legumele le așezăm în tavă una lângă alta.

Legume umplute - Pas 1
Pas 2

Legumele care au rămas - 1 ardei, 2 roșii, 1 vânătă, pătrunjelul, conserva de roșii și 2 cartofi - se toacă pe jumătate și se adaugă în bolul în care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.

 

Legume umplute - Pas 2
Pas 3

Toate aceste legume le tocăm în blender nu foarte mult.

 

Legume umplute - Pas 3
Pas 4

Legumele tocate le punem într-o sită să se scurgă sucul. Trebuie să rămână o pastă nu cu multă zeamă deoarece își vor lăsa și legumele pe care le umplem. Sucul lăsat de legume îl păstrăm pentru  mai târziu

 

Legume umplute - Pas 4
Pas 5

Peste legumele tocate adăugăm sare, piper, cimbru, lingura de zahăr, mai punem și puțin ulei de măsline în compoziție și mai adăugăm și cele 11 linguri de orez.

 

Legume umplute - Pas 5
Pas 6

Amestecăm această compoziție și cu o lingură umplem fiecare legumă în parte, la sfârșit punem și căpăcelele.

 

Legume umplute - Pas 6
Pas 7

Acum printre legume punem cei 3 cartofi rămași pe care îi tăiem cubulețe mai mari.

 

Legume umplute - Pas 7
Pas 8

Peste legume punem cu grijă sucul care a rămas din scursul legumelor. Punem și niște ulei și apă cât să acopere  legumele.

 

Legume umplute - Pas 8
Pas 9

Dăm tava la cuptor pentru 60-90 minute.

Poftă Bună!

 

Legume umplute - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Sursă: daniela