Eu fac această rețetă mai mult când e sezonul roșiilor, când legumele sunt mai gustoase și mult mai sănătoase. Iese bună și iarna dar vara e mult mai gustoasă. Încerc să vă trimit cât mai multe rețete cu specific grecesc. La prima vedere pare o rețetă mai complicată dar nu este deloc așa.
Spălăm toate legumele și le ștergem de apă. Cu un cuțit tăiem căpăcelele pe care le păstrăm pentru a acoperi legumele umplute. Acum cu o linguriță scobim fiecare legumă în parte cu grijă să nu le găurim pe lateral și pe fund, miezul scos îl punem într-un bol mai mare.
După ce am terminat de scobit legumele le așezăm în tavă una lângă alta.
Legumele care au rămas - 1 ardei, 2 roșii, 1 vânătă, pătrunjelul, conserva de roșii și 2 cartofi - se toacă pe jumătate și se adaugă în bolul în care ai pus miezul scos de la scobitul legumelor.
Toate aceste legume le tocăm în blender nu foarte mult.
Legumele tocate le punem într-o sită să se scurgă sucul. Trebuie să rămână o pastă nu cu multă zeamă deoarece își vor lăsa și legumele pe care le umplem. Sucul lăsat de legume îl păstrăm pentru mai târziu
Peste legumele tocate adăugăm sare, piper, cimbru, lingura de zahăr, mai punem și puțin ulei de măsline în compoziție și mai adăugăm și cele 11 linguri de orez.
Amestecăm această compoziție și cu o lingură umplem fiecare legumă în parte, la sfârșit punem și căpăcelele.
Acum printre legume punem cei 3 cartofi rămași pe care îi tăiem cubulețe mai mari.
Peste legume punem cu grijă sucul care a rămas din scursul legumelor. Punem și niște ulei și apă cât să acopere legumele.
Dăm tava la cuptor pentru 60-90 minute.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.