Apertiv ''Pinguini''

reteta postata de

Un aperitiv simplu de facut si de efect pentru orice masa festiva!

Puteti orna cu ei salata de beof sau pur si simplu se pot servi ca aperitiv!

Ingrediente
Masline negre, fara samburi
1 buc
o cutie
Morcovi
1 buc
Crema de branza
50 g
Scobitori
10 buc
depinde cati pinguini vreti sa faceti
Pasi de urmat
Pas 1

Cu numai 3 ingrediente vom face minunati pinguini.

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 1
Pas 2

Morcovul se curata si se taie rondele.

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 2
Pas 3

Din rondele taiem cu cutitul in foma de "V" sa obtinem piciorusele pinguinilor si din "V" obtinut vom face si cioculetul pinguinilor.

 

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 3
Pas 4

Tot din rondele vom face palarioarele.

Cateva feliute trebuie sa fie taiata mai subtiri si mai mari si altele mai mici si mai grosute.

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 4
Pas 5

Fiecare maslina in parte se decupeaza cu atentie si se umple cu crema de branza.

Obtinem corpul pingunilor.

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 5
Pas 6

Apoi luam alte masline si le crestam putin si le punem cioculete.

Iar ochisori in facem din branza sau maioneza.

Am facut si capul pinguinilor.

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 6
Pas 7

Fixam maslina-cap si maslina trunchi cu ajutorul scobitoarei si o infigem in rondeaua de morcov adica in picioruse.

Ii punem si palarioarele.

Si am format o armata de pinguini :)

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 7
Pas 8

O ultima poza cu pinguini mei de la polul nord :D

Pofta Buna!

Apertiv ''Pinguini'' - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10-15 buc cate doriti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min