Paine cu busuioc

reteta postata de

O paine de casa, aromata, usor de preparat. Aroma busuiocului va va determina sa o preparati si a doua oara, iar mirosul din casa va garanteaza succesul in fata membrilor familiei!

Ingrediente
Faina grau
1 kg
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
Drojdie proaspata
50 g
Oua
1 buc
Busuioc uscat
4 linguri
Sare
2 linguri
Zahar
1 lingurita
Ulei de masline
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Faina se amesteca cu sarea, zaharul si busuiocul.

Paine cu busuioc - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-au amestecat ingredientele uscate adaugam oul si drojdia topita in laptele batut.

Paine cu busuioc - Pas 2
Pas 3

Framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.

Paine cu busuioc - Pas 3
Pas 4

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul aluatul, in jur de 1 ora. Punem aluatul intr-un vas yena uns cu unt si-l coacem la foc mediu timp de 20-30 minute.


Paine cu busuioc - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (paine)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Sursa: amalia80