Această rețetă o poți face când ai la îndemână banane coapte bine și aștepți copii în vizită. Sunt delicios de dulci și aromate!
Bananele se desfac de pe coajă.
Fiecare banană se taie în patru felii.
Într-un bol mixăm ouăle cu sarea și zahărul.
Adăugăm treptat laptele, uleiul de măsline și făina.
După ce am obținut un aluat care nu curge, trecem prin el feliile de banană și le prăjim. Deoarece bananele se topesc în timpul prăjitului și se pot lipi, este de preferat să se folosească o tigaie tip tefal.
Se scot pe o farfurie pe care a fost pus un șervețel pentru absorbirea surplusului de ulei.
Se presară cu zahăr vanilat și se servesc călduțe sau reci.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.