O salată foarte gustoasă și simplă.
Se pun cartofii cu coajă, la fiert în apă rece cu sare, se curăță și se lasă să se răcească bine.
La fel procedăm și cu ouăle.
Se curăță ceapa și se taie julien, se opărește în apă cu sare, oțet de zmeură, foi de dafin. Se scurge bine și se lasă la răcit {se poate pune și crudă}.
Când ingredientele sunt reci, toate se taie bastonașe sau cubulețe (cum vă place mai mult) și se amestecă toate cu două spatule, ușor ca să nu se zdrobească.
Eu am pus iaurt în maioneză pentru că să fie mai puțin grasă, dar se poate și fără iaurt.
Atenție - iaurtul nu trebuie să fie acru sau din acela care lasă zer.
Se condimentează după gust, eu am pus maghiran uscat pentru că nu am avut verde {ar fi mult mai bun cu ierburi proaspete} și frunză de pătrunjel verde.
Se lasă 1 oră la frigider înainte de a se consuma, pentru că să se amestece bine aromele.
Poftă bună.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.