O salata foarte gustoasa si simpla.
Se pun cartofii cu coaja, la fiert in apa rece cu sare, se curata si se lasa sa se raceasca bine.
La fel procedam si cu ouale.
Se curata ceapa si se taie julien, se opareste in apa cu sare, otet de zmeura, foi de dafin. Se scurge bine si se lasa la racit {se poate pune si cruda}.
Cand ingredientele sunt reci, toate se taie bastonase sau cubulete (cum va place mai mult) si se amesteca toate cu doua spatule, usor ca sa nu se zdrobeasca.
Eu am pus iaurt in maioneza pt ca sa fie mai putin grasa, dar se poate si fara iaurt.
Atentie - iaurtul nu trebuie sa fie acru sau din acela care lasa zer.
Se condinemteaza dupa gust, eu am pus maghiran uscat pt. ca nu am avut verde {ar fi mult mai bun cu ierburi proaspete} si frunza de patrunjel verde.
Se lasa 1ora la frigider inainte de a se consuma, pentru ca sa se amestece bine aromele.
Pofta buna .
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.