Carnea de somn este dulce și, cel mai important, nu are oase. Mie îmi place mult prăjit, servit cu mămăliguță și zeamă de lămâie.
Somnul proaspăt se curăță bine și se spală. Se porționează și se lasă la scurs.
Se unge cu ulei de măsline și se tapetează cu făină albă de grâu. Se pune la prăjit într-o tavă cu ulei.
Când se întoarce pe partea cealaltă se presară piper alb și sare pe partea prăjită.
Se servește cald, cu mămăliguță și zeamă de lămâie. Cei care preferă usturoiul, acesta e momentul!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.