O reteta ingenioasa ca aspect, dar deosebit de gustoasa si de sanatoasa.
"Tepii" se vor consuma cu siguranta primii!
Semintele de dovleac se curata de orice pielita.
Faina de grau se amesteca cu sarea, laptele praf si zaharul. In apa calduta topim drojdia si o turnam treptat in aluat. Framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. La final asaugam uleiul de masline si-l incorporam bine. Lasam aluatul la crescut timp de o ora.
Ungem doua vase yena cu unt si punem in ele painea. Semintele de dovleac le asezam pe toata suprafata exterioara a painii.
Coacem painea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Cand este gata o umeziti cu putina apa si o lasati sa se racoreasca intr-un prosop.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.