Pastele carbonara sunt simple de facut si rapid. Sunt foarte gustoase si cand ai mancat o portie, cu siguranta mai vrei una!
Cu cateva ingrediente vom prepara una din delicioasele paste italienesti!
Am pregatit ingredientele.
Se fierb pastele conform prospectului de pe pachet in apa cu sare.
Baconul se taie cubulete si se rumeneste usor in tigaie cu putin ulei de masline.
Pana se fierb pastele si prajeste baconul, razuiti parmezanul si amestecati cu galbenusurile oualelor.(eu le pun intregi ouale,pt ca imi ies prea uscacioase pastele).
Daca amestecul este prea uscat, puteti adauga putin albus.
Adaugati piper proaspat macinat.
Strecurati pastele, clatitile sub jet de apa (optional)
(deobicei nu le clatesc,imi plac mai mult asa) si le adaugati in tigaie peste bacon.
Amestecul de paste,bacon trebuie sa fie fierbinte.
Se toarna ouale peste paste si amestecati energic.
Atentie nu prea mult sa nu va iasa prea uscacioase.
Pastele a la carbonara se servesc fierbinti cu parmezan razuit deasupra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.