O reteta dedicata iubitorilor de creier si clatite!
Creierul spalat si taiat marunt (ideal este sa se opareasca inainte timp de 5 minute ca sa nu zdrobeasca) se pune la prajit in ulei. Dupa 10 minute se adauga faina de grau amestecata in smantana. Se mesteca continuu pana se incheaga si se adauga sarea si piperul.
Clatitele preparate se umplu cu compozitia de creier si se ruleaza.
Intr-un vas yena uns cu unt se aseaza una langa alta clatitele. Se ung cu un sos alb (obtinut din smantana si faina de grau) si se dau la cuptor la foc mic timp de 20 de minute.
Se servesc caldute! Si sunt foarte gustoase!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.