O reteta mostenita de la bunica pe care o prepar mereu cu placere. Ingrediente ieftine, la indemana oricui si usor de preparat!
Pregatim ingredientele.
Mixam ouale cu zaharul si incorporam laptele, uleiul si la final faina. Adaugam esenta de vanilie si scortisoara si lasam sa se odihneasca cat curatam merele.
Merele se curata de coaja si se taie felii de maxim 5 mm. Daca sunt acrisoare le puteti presara zahar pudra pe ele.
Trecem merele prin aluat si le punem la prajit in ulei.
Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei si le presaram cu zahar pudra vanilat. Se servesc caldute dar sunt la fel de gustoase si reci.
Cum sunt? Merele se topesc prin prajire dar isi pastreaza aroma, au insa si un gust placut de gogosi... Incercati reteta si veti vedea ce deliciu sunt!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.