O rețetă moștenită de la bunica pe care o prepar mereu cu plăcere. Ingrediente ieftine, la îndemâna oricui și ușor de preparat!
Pregătim ingredientele.
Mixăm ouăle cu zahărul și încorporăm laptele, uleiul și la final făina. Adăugăm esența de vanilie și scorțișoara și lăsăm să se odihnească cât curățăm merele.
Merele se curăță de coajă și se taie felii de maxim 5 mm. Dacă sunt acrișoare le puteți presăra zahăr pudră pe ele.
Trecem merele prin aluat și le punem la prăjit în ulei.
Le scoatem pe un șervețel pentru a absorbi surplusul de ulei și le presărăm cu zahăr pudră vanilat. Se servesc călduțe dar sunt la fel de gustoase și reci.
Cum sunt? Merele se topesc prin prăjire dar își păstrează aroma, au însă și un gust plăcut de gogoși... Încercați rețeta și veți vedea ce deliciu sunt!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.