Vin si eu cu o alta reteta de ficatei, este usor si rapid de preparat. Acum cu mamaliguta, dar se poate si cu piure sau legume, eu fac si cu dovlecel verde facut pe gratar cu ulei de masline, este super.
Sper sa trecem examenul, mai ales ca am un ajutor de nadejde care se acupa de aranjat si decorat, mai face si pozele. Este fiica mea si vrea neaparat sa va puna si ea o reteta 100/% preparata de ea.
Spalam si curatam bine ficateii, eu i-am taiat marunt, dar se pot lasa si intregi. Se pun intr-un bol si se toarna lapte cat sa acopere bine tot ficatul. Se lasa jumatate de ora, apoi se scurg intr-o strecuratoare si se spala bine sa nu ramana cu lapte .
Taiem baconul si il punem la prajit in uleiul incalzit bine. Daca puneti ulei de floarea s. ar trebui mai mult, cel de masline sporeste si este deajuns 3-4 linguri.
Rumenim baconul pe toate partile si il scoatem din tigaie, in acelasi ulei vom cali ceapa.
Taiem ceapa si prazul, eu nu le tai foarte marunt - daca nu va place sa se vada ceapa prin mancare o taiati f. marunt, o sa se zdrobeasca la fierbere.
Punem ceapa si prazul in uleiul ramas de la bacon, adaugam sare si lasam 3-4 minute cu capac sa se inabuse, este mai sanatos decat prajita.
Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, adaugam vinul alb, amestecam bine si lasam inca 5-8 minute sa fiarba cu capac.
Adaugam ficateii scursi de apa si lasam sa fiarba fara sa punem apa, se fierb in sucul pe care il lasa ei si ceapa.aproximativ 10 minute
Acum este timpul sa adaugam baconul si sosul de rosii (sa nu fie acru) ,eu folosesc un sos usor dulceag, il mancam si in loc de ketchup.
Amestecam incet sa nu se sfarame ficateii, punem piper si foile de dafin intregi (la final le scoatem). Lasam sa mai fiarba la foc mic, sa se patrunda bine aromele.
La final punem frunza de patrunjel sau alte arome ce va plac voua, apropo patrunjelul contine vitamina C asa ca puteti pune din abundenta la toate mancarurile.
Servim cu mamaliguta.
POFTA BUNA
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.