Sper sa nu va suparati ca va pun si eu varianta mea de salata cu ton -sunt asa de multe variante de a o prepara, doar sa dam drumul imaginatiei. Si sa nu spunem ca nu ne place ceva ce inca nu am probat, spun asta din proprie experienta.
Mai intai facem dresingul si il punem la frigider, putem sa-l facem si cu 2-3 zile inainte si tinut la rece.
Deci - punem iaurtul intr-un bol si amestecam cu o ling. de lemn, incorporam uleiul ca la maioneza, adaugam usturoiul, sos de soia si condimentam dupa gust. Amestecam bine, la final punem otetul si amestecam usor.{se poate pune usturoi crud zdrobit daca va place gustul mai intens}, eu pun si un pic de ghimbir macinat.
Pregatim ingredientele, nu asa cum am facut eu aici, am uitat de surimi si era sa uit si tonul.
Salata se spala bine si se usuca, daca ramane umeda se ofileste repede si nu mai are aspect placut. Taiem varza rosie fasii subtiri.
Se taie toate ingredientele dupa bunul vostru plac
Avocado se taie ultimul pt. ca se innegreste foarte repede, este bine sa-l stropim cu lamaie imediat ce il taiem
Punem pe un platou un pic de ulei de masline, apoi asezam salata, morcovul marinat si surimi.
Separat amestecam varza cu maslinele si prazul, usor fara sa se zdrobeasca si le punem peste salata, apoi tonul,ouale si avocado.
Salata se amesteca cu desingul si eventual se pune sare {eu nu pun} doar dupa ce se pun portiile. Este mult mai gustoasa salata asa decat amestecate si zdrobite toate ingredientele.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.