Sper să nu vă supărați că vă pun și eu varianta mea de salată cu ton - sunt așa de multe variante de a o prepara, doar să dăm drumul imaginației. Și să nu spunem că nu ne place ceva ce încă nu am probat, spun asta din proprie experiență.
Mai întâi facem dressingul și îl punem la frigider, putem să-l facem și cu 2-3 zile înainte și ținut la rece.
Deci - punem iaurtul într-un bol și amestecăm cu o ling. de lemn, incorporăm uleiul ca la maioneză, adăugăm usturoiul, sos de soia și condimentăm după gust. Amestecăm bine, la final punem oțetul și amestecăm ușor. {Se poate pune usturoi crud zdrobit dacă vă place gustul mai intens}, eu pun și un pic de ghimbir măcinat.
Pregătim ingredientele, nu așa cum am făcut eu aici, am uitat de surimi și era să uit și tonul.
Salata se spală bine și se usucă, dacă rămâne umedă se ofilește repede și nu mai are aspect plăcut. Tăiem varza roșie fâșii subțiri.
Se taie toate ingredientele după bunul vostru plac
Avocado se taie ultimul pt. că se înnegrește foarte repede, este bine să-l stropim cu lămâie imediat ce îl tăiem
Punem pe un platou un pic de ulei de măsline, apoi așezăm salata, morcovul marinat și surimi.
Separat amestecăm varza cu măslinele și prazul, ușor fără să se zdrobească și le punem peste salată, apoi tonul, ouale și avocado.
Salata se amestecă cu dressingul și eventual se pune sare {eu nu pun} doar după ce se pun porțiile. Este mult mai gustoasă salata așa decât amestecate și zdrobite toate ingredientele.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.