Va prezint un alt mod de a prepara spanacul - foarte sanatos si rapid. Noi deja eram plictisiti de clasica reteta, dar cum nu stiam alte variante....... , muulte nu stiam noi pe vremuri. Doar de cand am descoperit acest sait am invatat o multime de lucruri noi .
Pregatim ingredientele, stafidele le avem deja in vin de ceva vreme.
Spanacul se spala, se usuca si se rupe daca frunzele sunt mari, daca nu - se lasa intreg.
Usturoiul se taie feluite {dar daca nu va place il taiati in doua, il caliti un pic in ulei si il scoateti, sa ramana doar gustul}
Crevetii se spala, se sterg sa nu fie uzi si se condinemteaza cu sare, piper si curry care le da o frumoasa culoare galbuie.
Uleiul se incalzeste in tigaie, se pune usturoiul impreuna cu crevetii, se calesc la foc iute 2 minute amestecand intruna sa nu se arda.
Cand sunt rumeni crevetii se scot din tigaie iar in uleiul care ramane punem spanacul.
Spanacul se pune pe rand, pare mult la inceput , nu incape tot ,dar el scade f. repede - nu punem capac, doar amestecam usor, ca cel deasupra sa ajunga in ulei.
Intr-un minut spanacul scade, atunci adaugam crevetii si usturoiul, condimentam daca mai este necesar, amestecam usor, punem vinul de la stafide si semintele de pin, mai lasam un minut sa se evapore vinul la foc mare.
Spanacul nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 3-4 minute, asa isi va pastra toate vitaminele si culoarea. La final se pun stafidele si se amesteca totul.
Eu fac aceasta reteta si cu un fel de paste din peste si fructe de mare, au culoare gri si sunt ca si spaghetele, ca sa nu zic viermi, datorita acestui fapt nu prea le probeaza nimeni, noua ne plac mult. Cred ca in tara nu se gasesc, am sa pun poza sau o reteta cu ele.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.