Spanac cu creveți

rețeta postată de

Vă prezint un alt mod de a prepara spanacul - foarte sănătos și rapid. Noi deja eram plictisiți de clasica rețetă, dar cum nu știam alte variante....... , multe nu știam noi pe vremuri. Doar de când am descoperit acest sait am învățat o mulțime de lucruri noi.

Ingrediente
Spanac proaspăt
500 g
   
Creveți congelați
100 g
și prefierți
Ulei de măsline
3 linguri
   
Usturoi
3 buc
căței
Semințe de pin
30 g
   
Stafide
20 g
ținute 1 oră în vin alb
Sare, piper, curry
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele, stafidele le avem deja în vin de ceva vreme.

Spanac cu creveți - Pas 1
Pas 2

Spanacul se spală, se usucă și se rupe dacă frunzele sunt mari, dacă nu - se lasă întreg.

Spanac cu creveți - Pas 2
Pas 3

Usturoiul se taie felii {dar dacă nu vă place îl tăiați în două, îl căliți un pic în ulei și îl scoateți, să rămână doar gustul}

Creveții se spală, se șterg să nu fie uzi și se condimentează cu sare, piper și curry care le dă o frumoasă culoare galbenă.

Uleiul se încălzește în tigaie, se pune usturoiul împreună cu creveții, se călesc la foc iute 2 minute amestecând întruna să nu se ardă.

Spanac cu creveți - Pas 3
Pas 4

Când sunt rumeni, creveții se scot din tigaie iar în uleiul care rămâne punem spanacul.

Spanac cu creveți - Pas 4
Pas 5

Spanacul se pune pe rând, pare mult la început, nu încape tot, dar el scade foarte repede - nu punem capac, doar amestecăm ușor, ca cel deasupra să ajungă în ulei.

Spanac cu creveți - Pas 5
Pas 6

Într-un minut spanacul scade, atunci adăugăm creveții și usturoiul, condimentăm dacă mai este necesar, amestecăm ușor, punem vinul de la stafide și semințele de pin, mai lăsăm un minut să se evapore vinul la foc mare.

Spanac cu creveți - Pas 6
Pas 7

Spanacul nu trebuie să stea pe foc mai mult de 3-4 minute, așa își va păstra toate vitaminele și culoarea. La final se pun stafidele și se amestecă totul.

Eu fac această rețetă și cu un fel de paste din pește și fructe de mare, au culoare gri și sunt ca și spaghetele, ca să nu zic viermi, datorită acestui fapt nu prea le probează nimeni, nouă ne plac mult. Cred că în țară nu se găsesc, am să pun poză sau o rețetă cu ele.

Poftă Bună!

Spanac cu creveți - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: spiriduena