Supă de pui a la grec

rețeta postată de

O supă de pui delicioasă. Se poate spune că seamănă cu cea de burtă dar cu piept de pui. Poate fi servită cu mujdei.

Ingrediente
Tacâm de pui
1 buc
sau un pui întreg
Piept de pui
1 buc
   
Ouă
4 buc
   
Smântână
300 g
   
Ceapă
4 buc
   
Morcovi
4 buc
   
Rădăcină de țelină
1 buc
   
Albitură
1 buc
păstârnac
Mărar
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Supă de pui a la grec - Pas 1
Pas 2

Toate legumele se curăță și se pun la fiert odată cu carnea. Spumăm bine totul, iar când s-au fiert, le scoatem într-un castron. Pieptul se toacă mărunt și se pune la loc în zeamă.


Supă de pui a la grec - Pas 2
Pas 3

Un morcov, puțină țelină și puțină albitură se pisează ușor cu furculița.


Supă de pui a la grec - Pas 3
Pas 4

Gălbenușurile se amestecă cu smântâna.

Supă de pui a la grec - Pas 4
Pas 5

Se iau 2-3 polonice de supă fierbinte și se amestecă ușor cu compoziția de smântână, ca să nu brânzească.


Supă de pui a la grec - Pas 5
Pas 6

Tragem oala de pe foc și adăugăm ușor toată compoziția, amestecând ușor.


Supă de pui a la grec - Pas 6
Pas 7

Tocăm mărunt mărarul și îl punem în oală.


Supă de pui a la grec - Pas 7
Pas 8

Poftă bună!


Supă de pui a la grec - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l (6 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min