O mâncărică f.bună și simplu de făcut!.
Este o combinație delicioasă de carne de vită cu legume.
Am pregătit ingredientele.
Carnea se taie în cuburi de mărime normală.
Se curăță ceapa și legumele, la dorință puteți folosi o cantitate mai mare de legume.
Legumele se taie în cuburi.
Într-o tigaie cu fundul gros, se toarnă uleiul și se pune la foc mare și lăsăm să se încingă uleiul.
Se adaugă bucățile tăiate de carne și se prăjesc timp de 5 min la foc mare amestecând cu o lingură de lemn.
Focul se scade la mijlociu și adăugăm ceapa și se prăjește împreună cu carnea cca 5 min sub capac, dar nu pe deplin acoperit.
Când începe să se elimine sucul format de la carne și ceapă, carnea se rumenește se adaugă morcovul și ardeiul, câteva boabe de piper și o frunză de dafin.
Se amestecă toate produsele bine și se rumenesc împreună cam 5-7 min, până sucul format capătă o culoare maronie.
Se prăjește sub capac.
Se adaugă o linguriță rasă de sare, se toarnă un pahar și jumate de apă, se amestecă bine și se acoperă cu capac.
Carnea se va înnăbuși cu legumele.
Focul se aprinde mai tare și când începe să fiarbă apa, se dă focul încet și se lasă să fiarbă timp de 20 min.
Gustați carnea, e posibil să fie gata, dacă carnea este mai bătrână, durează mai mult și mai adăugați un pahar de apă și se mai lasă 10 min.
Carnea trebuie să fie fragedă și gustoasă.
Puteți servi la masă cu mămăliguță, piure de cartofi sau orez fiert!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.