Inimioare colorate

rețeta postată de

Cu ocazia zilei de Valentine's Day le urez tuturor gospodinelor să fie iubite și fericite alături de persoana iubită și doresc să le îndulcesc cu biscuiți colorați!

Sunt proaspeți nu demult scoși din cuptor!

Serviți cu plăcere!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
240 g
   
Unt
100 g
   
Ouă
1 buc
   
Praf de copt
1 buc
un pliculeț
Esență de vanilie
1 buc
o fiolă
Zahăr pudră
1 lingura
   
Scorțișoară
1 lingurita
optional
Bomboane silvana cu fructe, jeleuri
200 g
   
Zahăr
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Inimioare colorate - Pas 1
Pas 2

Amestecăm zahărul cu untul și apoi adăugăm oul și omogenizăm bine compoziția.

Inimioare colorate - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm.

Inimioare colorate - Pas 3
Pas 4

Adăugăm și esența de vanilie și frământăm până obținem un aluat omogen.

Inimioare colorate - Pas 4
Pas 5

Aluatul îl înfoliem și îl dăm la frigider pentru aprox. 30 min.

Inimioare colorate - Pas 5
Pas 6

Întindem aluatul pe masa de lucru și tăiem cu forma inimioare cu o formă mai mare, apoi cu o altă formă mai mică tot de inimioare tăiem mijlocul.

Inimioare colorate - Pas 6
Pas 7

Așezăm cu grijă inimioarele în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, ușor distanțate și punem în mijloc câte un jeleu.

Mijloacele decupate, le punem și pe ele la copt.

Dăm tava la cuptor încins, la foc potrivit, aproximativ 8-10 min, până încep ușor să se aurească.

Se lasă în tavă la răcit!

Inimioare colorate - Pas 7
Pas 8

Și finalul!

Inimioare colorate - Pas 8
Pas 9

 Poftă Bună Gospodinelor!

Inimioare colorate - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (25-30 buc)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min