Această ciorbă este preferata familiei mele și m-am gândit să vă împărtășesc rețeta ei pentru că este delicioasă Știu că pe internet se găsesc multe variante dar mie îmi place varianta mea și cred că este foarte reușită, încercați și n-o să regretați
Se spală puiul și se taie bucăți.
Legumele se curăță și se spală.
Se pun toate la fiert într-o oală cu apă și sare. Legumele le lăsați întregi sau tăiate în jumătate. Se scot legumele și carnea când sunt gata fierte, înlăturăm pielea și oasele și tăiem carnea cubulețe (ca să iasă bine cubulețele tăiem carnea invers sensului de creștere).
Completăm supa cu apă cca trei sferturi din oală, și punem condimentele.
Într-un vas se face dressing-ul din 2 ouă, 2 linguri de făină, usturoiul pisat, smântâna, iaurtul, oțetul, sare, piper, delikat. Acesta se adaugă la supa de pui (la foc mic) și se amestecă încontinuu să nu se brânzească. Apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe și se mai lasă să fiarbă un pic (cca 5-10 min, la foc mic)
Un morcov îl radem și îl prăjim până își schimbă culoarea.
Apoi se adaugă în tigaie câteva polonice de supă. Se strecoară totul în supa (printr-o sită) pentru a-i da o culoare frumoasă.
Și așa arată ciorba rădăuțeană la final
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.