Ciorbă rădăuțeană

rețeta postată de

Această ciorbă este preferata familiei mele și m-am gândit să vă împărtășesc rețeta ei pentru că este delicioasă Știu că pe internet se găsesc multe variante dar mie îmi place varianta mea și cred că este foarte reușită, încercați și n-o să regretați

Ingrediente
Pui întreg
1 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Păstârnac
1 buc
(sau rădăcină de pătrunjel)
Rădăcină de țelină
1 buc
(doar o felie din ea )
Ardei gras roșu
1 buc
((jumătate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
Pătrunjel verde
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
(după gust)
Cub de pui maggi
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Usturoi
1 buc
(o căciulie medie)
Smântână
500 ml
   
Iaurt
500 ml
   
Oțet
1 pahar
(un păhărel mic de la pălincă)
Făină albă
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Se spală puiul și se taie bucăți.

Legumele se curăță și se spală.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 1
Pas 2

Se pun toate la fiert într-o oală cu apă și sare. Legumele le lăsați întregi sau tăiate în jumătate. Se scot legumele și carnea când sunt gata fierte, înlăturăm pielea și oasele și tăiem carnea cubulețe (ca să iasă bine cubulețele tăiem carnea invers sensului de creștere).
Completăm supa cu apă cca trei sferturi din oală, și punem condimentele.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 2
Pas 3

Într-un vas se face dressing-ul din 2 ouă, 2 linguri de făină, usturoiul pisat, smântâna, iaurtul, oțetul, sare, piper, delikat. Acesta se adaugă la supa de pui (la foc mic) și se amestecă încontinuu să nu se brânzească. Apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe și se mai lasă să fiarbă un pic (cca 5-10 min, la foc mic)

Ciorbă rădăuțeană - Pas 3
Pas 4

Un morcov îl radem și îl prăjim până își schimbă culoarea.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă în tigaie câteva polonice de supă. Se strecoară totul în supa (printr-o sită) pentru a-i da o culoare frumoasă.

Ciorbă rădăuțeană - Pas 5
Pas 6

Și așa arată ciorba rădăuțeană la final

Ciorbă rădăuțeană - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min