Ciorba radauteana

reteta postata de

Aceasta ciorba este preferata familiei mele si m-am gandit sa va impartasesc reteta ei pentru ca este delicioasa Stiu ca pe interernet se gasesc multe variante dar mie imi place varianta mea si cred ca este foarte reusita, incercati si n-o sa regretati

Ingrediente
Pui intreg
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
3 buc
Pastarnac
1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(doar o felie din ea )
Ardei gras rosu
1 buc
((jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Patrunjel verde
1 buc
Sare,piper
1 lingura
(dupa gust)
Cub de pui maggi
1 buc
Oua
2 buc
Usturoi
1 buc
(o caciulie medie)
Smantana
500 ml
Iaurt
500 ml
Otet
1 pahar
(un paharel mic de la palinca)
Faina alba
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Se spala puiul si se taie bucati.

Legumele se curata si se spala.

Ciorba radauteana - Pas 1
Pas 2

Se pun toate la fiert intr-o oala cu apa si sare.Legumele le lasati intregi sau taiate in jumatate. Se scot legumele si carnea cand sunt gata fierte, inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).
Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.

Ciorba radauteana - Pas 2
Pas 3

Intr-un vas se face dresingul din 2 oua,2 linguri de faina, usturoiul pisat, smantana, iaurtul, otetul, sare, piper ,delikat. Acesta se adauga la supa de pui (la foc mic) si se amesteca incontinuu sa nu se branzeasca.Apoi se adauga carnea taiata cubulete si se mai lasa sa fiarba un pic (cca5 -10 min, la foc mic)

Ciorba radauteana - Pas 3
Pas 4

Un morcov in radem si il prajim pana isi schimba culoarea.

Ciorba radauteana - Pas 4
Pas 5

Apoi se adauga in tigaie cateva polonice de supa. Se strecoara totul in supa(printr-o sita) pentru a-i da o culoare frumoasa.

Ciorba radauteana - Pas 5
Pas 6

Si asa arata ciorba radauteana la final

Ciorba radauteana - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min