Inimioare cu frișcă

rețeta postată de

Cum ieri am sărbătorit ziua dragostei, Sf. Valentin, m-am gândit să-mi aștept soțul cu ceva dulce, dar special pentru o zi așa frumoasă Așa că am căutat pe internet și am găsit o rețetă pe cât de specială pe atât de delicioasă. Este aceeași rețetă pe care o aveam și eu pentru eclere dar la forma de inimioară sincer nu mă gândisem

Ingrediente
Ulei
100 ml
   
Apă
200 ml
   
Făină albă
150 g
   
Ouă
5 buc
   
Frișcă lichidă
250 ml
   
Zeamă de la rodii
1 buc
(pentru culoare)
Zahăr pudră
100 g
(pentru pudrat inimioarele)
Pași de urmat
Pas 1

Se pregătesc ingredientele pentru aluat.

Inimioare cu frișcă - Pas 1
Pas 2

Se pune apa și uleiul la fiert, iar când acestea au început să fiarbă se adaugă făina (toată odată) și se amestecă bine să nu rămână cocoloașe.

Inimioare cu frișcă - Pas 2
Pas 3

Aluatul se lasă un pic să se răcească, apoi se adaugă ouăle unul câte unul cu o lingură de lemn.

Inimioare cu frișcă - Pas 3
Pas 4

Din compoziția obținută se fac forme de inimioare și se pun într-o tavă unsă și tapetată (cu hârtie pentru copt), se dau la copt pentru 15-20 min la 200°

Inimioare cu frișcă - Pas 4
Pas 5

După ce s-au răcit se taie în două și se umplu după preferința fiecăruia cu frișcă sau cremă de vanilie.

Inimioare cu frișcă - Pas 5
Pas 6

Și produsul final ...s-au terminat foarte repede

Inimioare cu frișcă - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 120 min